stirile addsite logo

Cum să iți renovezi sufrageria cu bani puțini

Sufrageria este de obicei printre cele mai utilizate zone din casă, datorită caracterului său multifuncțional. Este camera în care se desfășoară cele mai multe activități, cum ar fi: primirea oaspeților, relaxare, luarea mesei, vizionarea unui film, cameră de dormit. De multe ori ne dorim să dăm o nouă față sufrageriei, adăugând câteva elemente de decor, iar alteori ne facem curaj chiar să începem niște mici renovări. Poți citi în continuare câteva idei despre cum să obții rezultate rapide și de efect, fără ca întreaga operațiune să îți dezechilibreze portofelul. 

  1. Reorganizează spațiul

Uneori, tot ce are nevoie o sufragerie pentru a părea nouă, este o reorganizare spațiului prin alegerea unor noi poziții pentru piesele de mobilier. Dacă suprafața casei îți permite, poți chiar muta sufrageria cu totul într-o altă cameră. Întreaga energie a camerei este centrată în jurul unui obiect, cum ar fi canapeaua, masa, șemineul sau televizorul. Acesta ar trebui să fie punctul de plecare pentru a reorganiza noua ta cameră. 

  1. Vopsește pereții

Orice renovare poate consta într-o vopsire a pereților, ceea ce va da cu adevărat un aer nou sufrageriei. Alege culori pastelate, odihnitoare și te poți decide chiar să nu vopsești toți pereții la fel. Vopseaua are proprietăți transformatoare, tot ce trebuie este să lași inspirația să te conducă. Poți opta pentru montarea orizontală a unei șine decorative, iar partea de jos a pereților să o vopsești în gri, în timp ce partea de sus poate să rămână albă. Vopseaua împreună cu instrumentele necesare (pensulă, trafalet, folie pentru protecție), au prețuri accesibile, astfel încât bugetul tău nu va avea de suferit, în timp ce sufrageria va avea doar de câștigat. 

4. Concentrează-te pe podea

Refacerea sufrageriei nu ar trebui să fie un proiect costisitor. Dar dacă ai un covor ponosit, căruia nu i se mai văd culorile sau modelul original, atunci este momentul să îl schimbi. Covorul poate fi înlocuit foarte ușor și, la fel ca majoritatea elementelor de renovare pe care ți le propunem, există o varietate incredibil de mare, pentru toate bugetele. Parchetul laminat sau chiar gresia, sunt și ele opțiuni excelente și foarte durabile. Avantajul este că pot fi instalate deasupra finisajelor existente, eventual se poate curăța până la ciment, iar asta le face să fie incluse între opțiunile rapide și rentabile. 

Cele mai citite articole

6. Schimbă mobilierul

Renovarea sufrageriei poate consta și în schimbarea câtorva piese de mobilier sau, dacă bugetul îți permite, a mobilei în totalitate. Pentru o soluție rapidă, poți alege o husă nouă pentru canapeaua ta, dar asta nu își va da sentimentul de nou atunci când intri în cameră. Pentru un efect mai puternic, alege din oferta de canapele ieftine astfel încât să îți mai rămână destule fonduri și pentru alte decorațiuni. 

6. Accesorizează sufrageria cu elemente de decor

Există multe variante pentru ca sufrageria ta să primească o nouă imagine, însă accesoriile sunt de departe cea mai ușoară și rapidă modalitate pentru un rezultat care să te impresioneze. Înlocuiește pernele de pe canapea și fotolii cu unele în tendințe și combină-le cu pături moi și pufoase, care vor împrospăta imaginea camerei. Schimbă perdelele și draperiile cu unele noi, astfel încât sentimentul de nou să cuprindă si verticala sufrageriei, nu doar orizontala. 

7. Schimbă lămpile

Elementele de iluminat sunt ultima categorie de decorațiuni cu care te poți juca. Uneori uităm cât de importantă este lumina în aspectul general al unei camere. Iluminatul este un mod fantastic de a adăuga ambianță și dispoziție într-o cameră, iar câteva lămpi de masă ori lampadare bine amplasate, vor adăuga eleganță instantanee în sufragerie. Luminile ambientale pot arunca un con de lumină pe o zonă pe care dorești să o scoți în evidență, sau pot adăuga umbre în zonele în care dorești ca atmosfera să fie difuză. 

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce este importantă istoria: Care sunt argumentele privind studierea sa?

Read Next

Cât de bine funcționează terapia online la psiholog?

Most Popular