stirile addsite logo

Cum să te îmbraci în stil urban: Reguli de bază

Stilul urban reprezintă atât viața orașului de care aparții, cât și identitatea ta personală – de aceea, nu poate fi restrâns sub o singură etichetă. Pe de altă parte, există câteva caracteristici de bază care diferențiază acest stil vestimentar de celelalte. Descoperă din articolul nostru cum să te îmbraci în stil urban cu succes. 

Caracteristicile de bază ale stilului urban

Stilul urban se aseamănă cel mai tare cu stilul streetwear, cu diferența că primul poate fi realizat din piese vestimentare mult mai variate. Fiind influențat de culturile din toată lumea, în ceea ce privește inclusiv muzica, arta și sportul, stilul urban trebuie să reflecte mai întâi de toate personalitatea și stilul de viață al celui care îl poartă. 

Iată câteva reguli de bază pe care să le urmezi pentru a obține un outfit în stilul urban reușit:

Combină elemente sport și casual

Treningurile se încadrează în mod categoric în stilul urban, în special dacă sunt accesorizate cu bijuterii extravagante sau viu colorate, dar și cu crop-topuri în nuanțe eclectice, care fură privirile. Dacă îți place să te îmbraci lejer, dar și să fii în centrul atenției, găsește colecția Puma în outlet Militari și alege acele piese vestimentare care te reprezintă cel mai bine. 

Poartă tricouri cu mesaj

Tricourile sau puloverele cu mesaje puternice precum “Girl Power” sau “Free Spirit” se încadrează foarte bine în acest stil vestimentar, în special dacă sunt combinate cu fuste sau pantaloni cu talia înaltă. Alege acele mesaje care-ți reprezintă cel mai bine personalitatea și nu te sfii să le porți în văzul tuturor. 

Integrează jachete old-school în ținută

Cele mai citite articole

Stilul urban include atât elemente de ultimă generație, cât și trenduri readuse la viață. Așadar, mixurile dintre piese vestimentare noi, cu designuri futuriste și haine vintage sau care aparțin modei anilor 2000 se potrivesc de minune așezate împreună într-un astfel de outfit.  

Jachetele tip bomber, din fâș sau din denim cu diverse imprimeuri pe spate vor face senzație atunci când vremea este puțin răcoroasă, iar tu ești pe drum să te vezi cu prietenii.  

Alege încălțăminte lejeră

Spre deosebire de streetwear, stilul urban “acceptă” și alte tipuri de încălțăminte în afară de sneakerși. De exemplu, poți purta atât ghete sau bocanci, cât și sandale sau mocasini, atât timp cât te simți confortabil în aceste încălțări și se potrivesc cu hainele pe care le-ai ales și restul accesoriilor. Tocmai pentru că stilul urban este simbolul “omului de oraș mereu pe fugă”, confortul tău fizic trebuie pus mereu pe primul loc. 

Adaugă rochii tip tricou în garderoba ta

Stilul urban nu este doar despre piese vestimentare sport, ci reprezintă o combinație artistică dintre multe alte stiluri. Așadar, rochiile tip tricou sunt binevenite într-o astfel de ținută, cu atât mai mult cu cât le accesorizezi cu genți de mici dimensiuni sau borsete cu decorațiuni strălucitoare. 

Nu uita că stilul urban a apărut drept o urmare a diversității de ținute întâlnite în marile capitale ale lumii. Elementele incluse într-un outfit urban pot să difere de la an la an, în funcție de ultimele trenduri apărute. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să îți pui în evidență sprâncenele

Read Next

Tu știi care sunt cele mai folositoare accesorii de mașină? Top 3 achiziții pe care să le faci

Most Popular