stirile addsite logo

Cum să îți pui în evidență sprâncenele

Cum să îți pui în evidență sprâncenele

Multe femei se pensează singure sau nu acordă o importanță sporită sprâncenelor. Cu toate acestea, firele de păr care conturează zona superioară a pleoapelor joacă un rol esențial când vine vorba despre armonia chipului și accentuarea echilibrată a trăsăturilor.

De aceea, sprâncenele îngrijite și puse în evidență îți pot oferi un look rafinat, îți pot contura fața și îți pot schimba, per total, fizionomia. Iar dacă nu știi cum să îți pui în valoare propriile sprâncene, iată câteva idei!

1. Micropigmentare

Dacă, în trecut, femeile cu sprâncene rare nu aveau foarte multe variante de accentuare și completare a firelor, acum ele pot beneficia de micropigmentare. Această procedură simplă are scopul de a introduce sub piele pigment în nuanța naturală a firelor de păr, pentru a crea noi fire false, dar extrem de realiste.

Efectul final este cel de sprâncene mai groase, mai accentuate cromatic și mai bogate, care încadrează chipul și oferă profunzime privirii.

Ce mai trebuie să știi este că micropigmentarea se realizează numai de către persoane specializate, așa că apelează la saloane sau la profesioniști, pentru a obține cel mai bun rezultat. Look-ul cel nou va rezista între șase luni și chiar un an, timp după care va trebui să mergi din nou la salon pentru procedură.

Așadar, micropigmentarea este o soluție de termen lung, care te scapă de stres și de eforturi.

2. Laminarea sprâncenelor

O altă procedură simplă pe care o poți face într-un salon este laminarea. Acest trend a pornit din Rusia și este o metodă non-invazivă perfectă pentru persoanele care doresc să îmblânzească firele sprâncenelor, pentru a evita aspectul neîngrijit, dar și să accentueze sprâncenele și să le ofere mai multă intensitate.

Un specialist ridică firele și le aranjează astfel încât trăsăturile tale să fie avantajate, iar efectul este unul de durată – nu va fi nevoie să mai folosești gel pentru fixarea firelor. Acestea vor rămâne aranjate în fiecare zi.

3. Accentuarea sprâncenelor cu fard sau pomadă

Cele mai citite articole

În cazul în care nu dorești să mergi la o procedură specială, care îți îmbunătățește aspectul sprâncenelor pentru cel puțin o lună de zile, există și metode pe care le poți aplica acasă, de fiecare dată când te machiezi.

De exemplu, dacă sprâncenele tale sunt rare sau prezintă goluri, poți estompa acest lucru cu ajutorul unui fard pentru sprâncene sau a unei pomade. Este esențial să alegi nuanța naturală a sprâncenelor tale sau chiar un ton mai deschis, pentru a nu înăspri trăsăturile și pentru a evita un aspect nenatural.

Folosește o pensulă subțire pentru a umple golurile, iar apoi distribuie produsul pe toată suprafața sprâncenei, cu ajutorul unei perii speciale. Astfel, sprâncenele vor arăta cât mai natural.

Nu în ultimul rând, estompează pomada sau fardul la baza sprâncenei, deasupra nasului, pentru a crea linii naturale și fine.

4. Aplicarea strategică a corectorului și a iluminatorului

Acesta este un truc folosit des de către make-up artiștii consacrați. Este un pas atât de mic și de subtil în rutina machiajului, însă efectul este unul impresionant.

Dacă ai apelat deja la una dintre procedurile de mai sus, însă vrei să pui în valoare și mai mult sprâncenele, apelează la iluminatorul tău preferat și un corector lichid.

Aplică, mai întâi, corectorul, în strat foarte subțire, cu o pensulă de eyeliner, exact sub și deasupra sprâncenei. Apoi, estompează liniile cu grijă, astfel încât doar să iluminezi zona și să obții sprâncene cu linii mai definite.

Ultimul pas este să aplici puțin iluminator exact sub sprânceană, în zona superioară a pleoapei. Alege o nuanță potrivită tonului pielii tale.

Vei obține sprâncene accentuate într-un mod discret, dar care îți încadrează perfect chipul și îți oferă un look proaspăt și tânăr.

Cele mai citite articole

Read Previous

Alimente care stimuleaza producerea naturala a acidului hialuronic

Read Next

Cum să te îmbraci în stil urban: Reguli de bază

Most Popular