stirile addsite logo

De ce aveti nevoie de o companie de mentenanta pentru websitul dvs. WordPress / WooCommerce?

De ce aveti nevoie de o companie de mentenanta pentru websitul dvs. WordPress / WooCommerce?

Sa presupunem ca ati creat un website WordPress cu ajutorul unei agentii de web design.  Exista cateva aspecte minore pe care le-ati putea schimba dar in general site-ul functioneaza bine. Dupa un timp a aparut o eroare iar WordPress va notifica mereu sa instalati noile actualizari; este posibil ca actualizarile automate sa fi afectat unele functionalitati. Agentia de web design cu care ati creat website-ul este ocupata si doreste sa va perceapa taxe mai mari pentru sarcini noi legate de website. Recunoasteti acest scenariu? Ei bine, in acest articol veti afla  de ce tot mai multi proprietari de website-uri aflati in aceasta situatie (si nu numai) apeleaza la un serviciu de mentenanta pentru websituri WordPress pentru a asigura functionarea optima a websiturilor lor.

Alt scenariu: Aveti un site vechi construit acum ceva timp. Nimeni nu il intretine in mod activ dar continua sa functioneze pana intr-o zi, cand gazda dvs. web il suspenda pentru ca are malware iar Google il blocheaza in rezultatele cautarii.

WordPress nu este un software static iar website-urile WordPress sunt de obicei combinatii de diverse pluginuri create de catre diferiti dezvoltatori. Pe masura ce apar actualizari ale nucleului WordPress trebuie actualizate si pluginurile WordPress – fie pentru a le mentine sincronizate cu nucleul WordPress, fie pentru a elimina vulnerabilitatile descoperite de utilizatori.

WordPress notifica utilizatorii sai cu privire la toate aceste actualizari, direct in panoul de control. Cu toate acestea, operatiunea de actualizare desi aparent simpla poate deveni o corvoada daca nu este efectuata intr-o anumita ordine si in mod regulat.

De ce aveti nevoie de mentenanta pentru websitul dvs. WordPress / WooCommerce?

Exista cateva motive importante pentru care aveti nevoie de mentenanta website-ului dvs. WordPress:

1. Securitatea si prevenirea incercarilor de hacking

WordPress este cel mai popular CMS la nivel global, fiind folosit de aproape jumatate din site-urile web active. Pluginurile populare precum WooCommerce sau page builderele extind functionalitatile WordPress pentru milioane de utilizatori. Nenumarate alte pluginuri dezvoltate de mii de alti dezvoltatori, mari si mici, sunt disponibile pentru instalare si configurare rapida.

Aceasta combinatie de popularitate si dezvoltare necentralizata atrag adesea virusii si hackerii, care vizeaza frecvent WordPress. Cand este descoperita, o vulnerabilitate poate fi exploatata de terte parti rau intentionate pe un numar mare de website-uri. Acestea pot fi exploatate pentru a fura datele utilizatorilor, pentru a lansa atacuri de tip phishing sau  doar pentru distractie. In unele cazuri, o portita poate fi lasata deschisa luni de zile inainte de a fi exploatata.

Un serviciu de mentenanta  pentru website-uri WordPress si WooCommerce  de incredere cum este cel oferit de HostX va adopta o abordare in patru directii a securitatii:

  • In primul rand, se va asigura ca toate pluginurile si nucleul WordPress sunt actualizate. Desigur, aceasta operatiune o puteti face singuri, dar o companie de mentenanta se va asigura ca actualizarile sunt aplicate rapid si fara riscuri si ca nu vor intrerupe functionalitarea site-ului dvs. web. Acest lucru se realizeaza mai intai prin testarea actualizarilor intr-un mediu de testare.
  • In al doilea rand, va supraveghea notificarile cu privire la notificarile zero-day si a rapoartelor de vulnerabilitate.
  • In al treilea rand, se asigura ca gazduirea web si configurarea website-ului sunt sigure. Poate face modificari si remedieri simple pentru a preveni stergerea unui site web WordPress, inclusiv oprirea pluginurilor de la scrierea in fisierele de configurare.
  • In al patrulea rand, scaneaza in mod constant site-ul pentru a detectarea malware-ului sau a vulnerabilitatilor cunoscute si stergerea acestora daca sunt gasite.

Rezultatul final este ca website-ul dvs. ar trebui sa ramana  actualizat, functional dar si complet lipsit de malware.

Planurile HostX de mentenanta includ monitorizare antimalware, testari de vulnerabilitati software, blocare atacuri brute-force si monitorizare integritate fisiere.

2. Backup

Cele mai citite articole

Sa ne imaginam ca se intampla ceva grav cu site-ul dvs. web si acesta sa fie sters sau devine nefunctional. Ar putea fi vorba de o incalcare a securitatii, cum mentionam mai sus, poate ca gazda dvs. web intampina o problema sau poate faceti o greseala si stergeti ceva accidental.

Companiile care ofera servicii de mentenanta site WordPress se vor asigura ca aveti copii de rezerva ale site-ului web si vor verifica  integritatea acestor copii de rezerva. Intr-o situatie de urgenta, informatiile pot fi restaurate cu doar cateva click-uri.

3. Viteza si audituri

Verificarea starii generale a website-ului este obligatorie pentru orice site web. Aceste verificari regulate va pot asigura ca site-ul dvs. functioneaza bine, ca nu exista probleme de viteza sau de performanta.

O companie care ofera mentenanta site WordPress va efectua de obicei un audit complet atunci cand optati pentru prima data pentru aceste servicii. Astfel, se vor asigura ca totul functioneaza normal si vor remedia orice problema. Acestia vor tine evidenta modificarilor facute, astfel ca puteti fi sigur ca site-ul ruleaza bine din toate punctele de vedere.

4. Ajustari si modificari

Un alt avantaj al companiilor care ofera mentenanta site WordPress este ca acestea se pot ocupa de ajustari si mici modificari pe site-ul dvs. Ar putea fi vorba de o incarcare a unei imagini, o noua postare pe blog, o modificare a formularului de contact sau a unei adrese de email. In general, taskuri prea mici pentru a putea fi date in grija unei agentii de web design.

5. Gazduire web

Chiar daca gazduirea web este un serviciu separat de mentenanta WordPress, veti intalni adesea gazduirea site-urilor web inclusa la pachet cu intretinerea. Acest lucru se datoreaza faptului ca poate fi mai simplu pentru o companie sa va intretina site-ul web atunci cand are control deplin asupra gazduirii web pentru a rezolva problemele tehnice.

HostX va ofera servicii de gazduire web optimizata WordPress cu serviciul de mentenanta gratuita website – WordPress Site Care –  inclus.  Acest lucru inseamna ca puteti economisi o parte din banii pe care ii platiti in prezent la actualul furnizor de hosting.

Alegerea companiei de mentenanta site WordPress / WooCommerce

Orice companie de mentenanta a site-urilor alegeti, trebuie sa fie una care sa nu va restrictioneze. Asigurati-va ca aveti acces deplin la site-ul dvs. WordPress si la mediul de gazduire. Acest lucru va permite sa migrati in viitor la alta gazda web si la alt serviciu de mentenanta, daca doriti sa mentineti controlul asupra activului dvs. de afaceri cel mai important – website-ul dvs.

Nu este necesar sa incheiati un contract pe o perioada indelungata. Cele mai bune companii va vor oferi abonamente lunare, pe care le puteti anula oricand. Cu aceasta abordare, daca serviciul lor este suficient de bun, cu siguranta veti ramane un abonat fidel.

In cele din urma, asigurati-va ca este o companie contactabila si abordabila. Contactati reprezentantii telefonic sau purtati o discutie online pentru a va asigura ca este compania potrivita.

Cele mai citite articole

Read Previous

3 criterii de care să ții cont când alegi hainele pentru fetița ta

Read Next

De unde aleg fermierii sa cumpere piesele de schimb pentru tractoare si alte masini agricole?

Most Popular