stirile addsite logo

Descoperă cum să alegi cea mai bună firmă de proiectare

Compania la care apelezi pentru proiectul de construcții ar trebui să își desfășoare activitatea în mod fiabil, în conformitate cu planul și arta construcției. Fiecare investitor ar dori să facă lucrări de construcție bine, rapid și fără probleme majore, dar nu fiecare echipă este capabilă să o garanteze. Atunci când alegi o astfel de firmă, există câteva reguli care te vor ajuta să eviți dezamăgirea. 

Profesioniști la recomandare

Când cauți o echipă de proiectare bună, cel mai bine este să te concentrezi asupra echipelor recomandate de prieteni și familie, așa cum este Cross Design.  În timpul primului interviu, fiecare ar trebui să evalueze dacă sunt capabili să realizeze proiectul pe baza specificațiilor. În cazul în care contractantul nu poate furniza o dată pentru finalizarea lucrărilor, nu merită să începi cooperarea cu acesta. 

Poți cere reprezentanților firmei să pregătească o estimare a costurilor pentru lucrările individuale de construcție, care să îți permită să compari prețurile cu costurile concurenților. De asemenea, merită să te întrebi dacă echipa are echipamentul necesar pentru muncă, iar profesioniștii au educație și experiență adecvate în muncă similară. 

Verificarea companiei de proiectare

Construirea unei case este o investiție care costă foarte mult. Când angajezi o echipă de proiectare, merită să verifici proiectele sale finalizate. Atunci când vizualizezi lucrări anterioare, acordă atenție stării obiectului, atât din exterior, cât și din interior.

Cele mai citite articole

Poți, de asemenea, să discuți cu proprietarul clădirii și să le ceri părerea cu privire la performanța și munca echipei de construcții. Unui proprietar de afacere i se poate solicita referințe scrise de la alți investitori. 

Stabilirea regulilor de cooperare

Aranjamentele cu echipa de proiectare sunt cel mai bine scrise în contract și semnate de ambele părți. Este o garanție că toate lucrările vor fi executate și baza pentru eventualele revendicări în instanță. Contractul cu o companie de proiectare ar trebui să includă data de începere și de încheiere a lucrărilor, precum și momentul finalizării fiecărei etape, împreună cu lista sarcinilor individuale.

Prețul mic nu este bun

Merită să îți amintești că o companie de proiectare care dorește bani relativ puțini pentru munca depusă nu este întotdeauna o echipă bună. Se întâmplă din ce în ce mai des ca un preț prea mic să trezească suspiciuni în rândul investitorilor. 

Este posibil ca cea mai ieftină echipă să nu garanteze un nivel adecvat de servicii. O clădire rezidențială sau industrială este o investiție de mulți ani, uneori pe viață, deci merită evitată orice situație neplăcută. Prețul scăzut al serviciilor se poate ridica la costuri suplimentare pentru corectarea posibilelor greșeli comise de profesioniști. 

De asemenea, nu alege cea mai scumpă echipă de proiectare. O astfel de companie își acordă serviciile prea mari – mai mari decât merită. În acest caz, cel mai bine este să găsești o medie și să afli ce se aplică tarifele actuale. În acest scop, merită să întrebi prietenii care construiesc o clădire sau să faci mai multe apeluri către diferite companii, comparând costurile. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Munca de acasa – care sunt principalele avantaje si dezavantaje

Read Next

Cum să hidroizolezi o terasă?

Most Popular