Dotări de bază pentru o unitate HoReCa nou-înființată

Dacă te decizi să începi un business în industria alimentară și să îți deschizi primul restaurant, o să îți dai seama rapid că va trebui să iei în calcul multe lucruri pentru ca localul tău să devină unul profitabil și să se bată rapid de la egal la egal cu jucătorii deja existenți pe piață.

Amplasarea eficientă a spațiilor de preparare al alimentelor în interiorul unității și a diverselor tipuri de echipamente profesionale bucătărie de la TC Romania Crown Cool reprezintă puncte esențiale în acest demers curajos pe care nu trebuie să le ignori.

Distribuitorii de produse HoReCa oferă celor interesați numeroase dotări de top dintre care poți să alegi, dar, pentru un antreprenor aflat la început de drum limitarea la câteva echipamente gastronomice de bază este cea mai bună soluție.

Categorii de echipamente de bucătărie profesionale esențiale

Cuptorul 

Primul și cel mai important utilaj gastronomic de care nu te poți lipsi într-o bucătărie profesională este cuptorul.

Există multe modele de cuptoare profi performante acum pe piață dintre care poți să comanzi. Vei găsi răsfoind cataloagele distribuitorilor: cuptoare gastronomice cu convecție, cuptoare de patiserie, cuptoare  speciale pentru pizza, cuptoare mixte și cuptoare care funcționează la temperaturi scăzute etc.

 În funcție de specificul localului tău, îți poți alege echipamentul de copt potrivit unde să se poată găti carnea, legumele, produsele de patiserie s.a.m.d.

Oricum ar fi, ideal este să nu te limitezi la un simplu cuptor cu microunde, chiar dacă este și el de folos de multe ori pentru încălzirea rapidă a anumitor preparate și să îți iei pentru început un cuptor adevărat, încăpător și, dacă se poate, multifuncțional.

Dulapul frigorific 

Dulapurile frigorifice reprezintă echipamente uzuale fără de care nu putem concepe existența unei bucătării profesionale, deoarece în ele vei putea păstra materiile prime sau chiar și preparatele gata gătite, în mod igienic și ordonat. Și aici există o gamă variată de modele, unele care funcționează la temperaturi negative, altele care sunt echipamente frigorifice ce se reglează la temperaturi joase, dar pozitive, altele care ating temperaturi negative chiar și de peste minus 18 grade Celsius.  Deci ai de unde alege. În plus, vei găsi în oferta distribuitorilor astfel de echipamente de frig de toate dimensiunile, cu uși de sticlă transparentă, mată sau cu uși metalice opace. Aceste echipamente pot avea forme și culori diferite, pentru a se potrivi bine în bucătăria ta profesională.

Mașina de gătit profesională 

Aragazul electric sau cu gaz, precum și plitele cu convecție reprezintă echipamente HoReCa fierbinți, indispensabile unei bucătării profesionale moderne, deoarece aici se pot găti preparate felurite, se pot încălzi sau topi diferite ingrediente. Unele dintre aceste mașini de gătit, ce diferă radical de aragazele de uz casnic, se reduc doar la simple plite, dar există și modele care integrează un cuptor sau, de ce nu, chiar și un dulap pentru păstrat veselă.

Friteuza

Conform statisticilor, nouă din zece unități de servicii alimentare au și o friteuză profesională în dotare. E normal să fie așa, deoarece este foarte utilă atât pentru a face mult ceruții cartofi prăjiți, dar și a pregăti gogoși, pentru a prăji carne de pasăre, pește etc. Dacă tocmai ți-ai deschis un restaurant și deocamdată nu ai de gând să servești cartofi prăjiți, ia-ți totuși o  friteuză, deoarece cu certitudine în timp o să ai nevoie de ea pentru a frige în ulei încins diverse materii prime alimentare.

Cuțitele profesionale 

De asemenea, o ustensilă absolut necesară în orice bucătărie profesională o reprezintă cuțitul.

Există o mulțime largă de modele, în afară de vestitul cuțit al bucătarului. Dotează-ți unitatea cu un număr suficient de cuțite specializate pentru diverse lucruri: tăiat carne, curățat fructe sau legume, feliat. Nu uita nici de cuțitele speciale pentru pește sau brânză.

Este bine a achiziționa seturi complete de asemenea cuțite, deoarece fiecare dintre ele are o funcție specifică. E mult mai productiv să le utilizezi în funcție de necesități, decât să ai un singur tip de cuțit care să facă totul. Evident, alături de cuțite nu trebuie uitat nici instrumentul absolut necesar al ascuțirii acestora. O pilă bună sau un echipament electric special pentru ascuțit lamele cuțitelor nu trebuie să lipsească niciodată din dotarea bucătăriei localului tău.

Mixerul sau robotul de bucătărie profesional 

Dacă în unitate ai un laborator unde se realizează și produse de cofetărie, un mixer este absolut necesar. Cel mai bine ar fi să achiziționezi un robot profesional care să facă mai multe lucruri: paste, creme, aluaturi “ca la mama acasă” și care să aibă și diverse accesorii interschimbabile. 

Mașina de spălat vase 

Un echipament indispensabil în orice unitate HoReCa îl reprezintă în zilele noastre mașina de spălat vase. A avea cel puțin un astfel de echipament este un must have, deoarece va asigura o productivitate sporită și o igienizare excelentă a veselei, economisind mult timp în bucătărie. 

Vesela

Vesela este și ea esențială în bucătăria profesională și este reprezentată de un sortiment larg de vase, tigăi, diverse cratițe, oale, farfurii, platouri, tacâmuri. Cel mai adesea ele sunt realizate din inox sau cupru, dar se mai găsesc și modele din aluminiu, fontă sau chiar ceramică, în funcție de necesitățile specifice. 

Read Previous

Dosarele din plastic, mai utile decat credeai la birou

Read Next

Un abdomen frumos cu ajutorul chirurgiei estetice

Most Popular