stirile addsite logo

Un abdomen frumos cu ajutorul chirurgiei estetice

Un abdomen frumos cu ajutorul chirurgiei estetice

Oamenii vor să arate din ce în ce mai bine. De aceea încep să fie tot mai des solicitate în clinicile estetice, precum este și Soma Clinic, operațiile de abdominoplastie prin care se dorește de către clienți de ambele sexe efectuarea anumitor corecturi în regiunea abdomenului.

Cazuri în care se recomandă o abdominoplastie

Mai ales pentru acele persoane care au ținut niște cure drastice de slăbire și care, deși au practicat în mod regulat exerciții fizice nu pot să scape de un aspect neplăcut al abdomenului, această intervenție chirurgicală este una cu adevărat salvatoare.

În afară de obezitatea urmată de pierderea accelerată în greutate a multor kilograme, mai există și alte situații în care este solicitată o astfel de operație estetică. De pildă în cazul unor distensii progresive ale pielii cu prezența vergeturilor după sarcină.

Persoanele care nu au atins încă greutatea dorită ar trebui, spun specialiștii, ca să amâne această intervenție estetică de abdominoplastie, la fel și doamnele care doresc să aibă noi sarcini.

În principiu, pacienții cei mai frecvenți  care își doresc o astfel de operație de înfrumusețare pe bază de bisturiu în zona abdomenului sunt prioritar aceia care au suferit de obezitate morbidă și au recurs în disperare de cauză la ultima soluție: reducerea stomacului. Deși au slăbit, corpul lor nu și-a dobândit aspectul frumos de la sine. Și atunci le vine în ajutor abdominoplastia.

Totuși, de la dorința de a avea un abdomen plat și de a scăpa de pielea în exces și până la operația în sine există o cale lungă.

Este nevoie de o consultație prealabilă în care medicul trebuie ca să constate că persoana poate să suporte asemenea intervenție chirurgicală și mai este nevoie și de bani pentru plata acesteia.

Cât costă o operație estetică de abdominoplastie?

Uneori unul dintre obstacolele de care se lovesc persoanele ce solicită o asemenea intervenție medicală constă în prețul procedurii. Doar chirurgul estetician ales poate să spună potențialului pacient cât va avea de plată.

Nu există un preț fix pentru abdominoplastie, pacientul trebuie obligatoriu să fie întâi evaluat medical, deoarece niciun caz nu seamănă cu altul și doar specialistul în chirurgie poate să evalueze amploarea procedurii ce trebuie efectuată.

În afară de prețul intervenției propriu-zise mai există și o serie de costuri suplimentare referitoare la spitalizare, în funcție de locul unde sunt efectuate aceste servicii medicale de natură estetică.

Medicul calculează costul total al operației în funcție de onorariul său profesional și de acelea ale echipei ce îl va ajuta (medic anestezist, asistent principal și alte asistente medicale etc), precum și în funcție de suma solicitată de spital pentru utilizarea sălii de operație, tariful de plată pentru ziua de spitalizare, medicamente și consumabile spitalicești utilizate.Asta dacă clinica aleasă nu are propriile săli de operații și spații de internare postoperatorii.

Cele mai citite articole

Locația și confortul sunt principalii factori care fac această sumă să varieze, așa încât este imposibil să existe un tarif unic pentru abdominoplastii.

Prețul nu ar  trebui să fie totuși cel mai important element de luat în calcul de către pacient, deoarece experiența chirurgului și siguranța în efectuarea procedurii rămân pe primul plan.

Degeaba plătești puțin pentru o abdominoplastie, dacă ulterior ai nevoie de alte intervenții chirurgicale pentru a repara ceea ce nu s-a făcut bine de prima dată.

Este bine de știut și că abdominoplastia este o intervenție chirurgicală completă care nu trebuie efectuată într-o clinică estetică obișnuită. Ea ar trebui ca să se efectueze în condiții (ca) de spital, ceea ce automat crește și prețul acestei intervenții.

Operația de abdominoplastie este garantată pe viață?

Dacă operația de modelare a abdomenului a fost un succes, mai urmează din partea pacientului o altă întrebare: “Rezultatul este definitiv sau va fi nevoie după o perioadă ca să se repete procedura?”

DIn nefericire forma atinsă de persoana operată nu se păstrează dacă nu sunt respectate cu strictețe recomandările medicale. Ar trebuie să se știe că abdominoplastia nu este în niciun caz o procedură pentru eliminarea grăsimii în exces, ci doar o intervenție de îndepărtare a excesului de piele existent pe burtă și întărirea zonei abdominale.

Medicul chirurg estetician poate constata că mușchii din regiunea centrală a abdomenului sunt lăsați și atunci corectează retragerea acestora. Acest lucru se poate întâmpla asta după o sarcină sau după ce o persoană obeză slăbește drastic. 

La finalul operației abdomenul va fi mai ferm, iar la femei talia poate deveni mai subțire prin corectarea mușchilor lăsați.

DIn păcate, pe măsură ce înaintăm în vârstă pielea nu mai este la fel de tonifiată, ea are tendința naturală de a se lăsa. Dacă mai adăugăm și noi (din nou) o creștere în greutate, acumularea de grăsime în zona abdomenului  va face ca pielea automat să se întindă, iar dacă se produce o pierdere de kilograme, va rămâne un surplus de piele inestetic.

Singura variantă în care abdomenul rămâne poate mult timp neted și ferm  după intervenția chirurgicală efectuată este aceea de a se menține greutatea ideală printr-o alimentație adecvată și să se facă mult sport, pentru a se îmbunătăți tonusul muscular.

Operația de abdominoplastie se poate reface, dar nu ca o retușarea a primeia. Este pur și simplu o altă intervenție chirurgicală pentru care se vor urma din nou pașii parcurși anterior.

Cu toate acestea, nu este recomandabilă o nouă abdominoplastie. Ideal este să se mențină corpul așa cum a fost refăcut prin prima operație.

Dacă vreți informații suplimentare despre această intervenție medicală puteți apela cu încredere la medicii experimentați de la Soma Clinic!

Cele mai citite articole

Read Previous

Dotări de bază pentru o unitate HoReCa nou-înființată

Read Next

Cum iti poate afecta viata anxietatea?

Most Popular