stirile addsite logo

Fotografia de studio: ce presupune și echipament util

Fotografia este un hobby iubit de foarte multe persoane, fiecare dintre acestea alegându-și o nișă favorită pentru a crea un portofoliu bogat și atractiv. Dacă ești pasionat de fotografie și ți-ai propus să creezi un studio dedicat, cu echipament calitativ, versatil și ideal pentru orice tip de photoshooting și videoshooting? Atunci iată lista echipamentelor de bază care nu ar trebui să lipsească din niciun studio!

Lămpile foto-video pentru studio

Lămpile de studio sunt esențiale dacă vrei să creezi content de calitate, fie acesta foto sau video. De exemplu, unei sesiuni de fotografie pentru produse de make-up nu ar trebui să-i lipsească lămpile circulare cu LED de la iShoot deoarece ele vor pune accentul pe cosmetice sau pe fardul realizat. 

Alte tipuri de lămpi și accesoriile aferente pentru un studio de fotografie înseamnă: lămpile LED, monoblocurile LED, lămpi fluorescente pentru studio, lămpi tungsten etc, cu forme și dimensiuni diverse: baghetă, circulară, flexibilă, stil panou, rotundă sau standard. Nu uita că pentru munca de studio vei avea nevoie de parabolice de diferite circumferințe și modele: circulare, honeycomb, pătrate sau dreptunghiulare.

Blițuri pentru studio

Blițurile sunt adesea opționale, însă în studio ele pot deveni esențiale dacă vrei să creezi un concept foto inedit, aparte și centrat pe o anumită zonă din imaginile realizate. Majoritatea aparatelor foto au deja un bliț integrat, însă pentru o putere și o calitate superioară, este important să te axezi pe blițurile externe. Acestea pot fi: blițuri patina, de studio, macro sau diferite declanșatoare, triggere și receivere.

Blițul pentru fotografia de studio te va ajuta să iluminezi orice obiect dorești, indiferent de lumina oferită și pune la dispoziție posibilități artistice nelimitate. Înainte de a avea prima sesiune foto în care vei folosi aparatul cu bliț, asigură-te că știi să-l folosești corespunzător, în caz contrar, fotografiile vor avea un aspect artificial.

Trepiede, monopiede și alte stative de studio

Cele mai citite articole

Trepiedele, monopiedele și celelalte tipuri de stative pentru camerele video sau pentru aparatele de fotografiat sunt esențiale pentru un studio. Alegerea lor se realizează în funcție de aparatul folosit, astfel încât ele să fie compatibile. 

Trepiedul îți oferă stabilitate în fotografie. Vei observa diferența de calitate și de focus pe un ecran de dimensiuni mai mari. Asigură-te că folosești corect trepiedul sau monopiedul și utilizează accesoriile ori de câte ori ai nevoie de acestea, precum: capetele diferite de trepied, patinele și plăcuțele, dolly sau inelele de prindere pentru obiective.

Obiectivele pentru aparatul foto

O ședință perfectă într-un studio de fotografie are nevoie de cel puțin 3 obiective diferite pentru a cuprinde în totalitate frumusețea persoanelor sau obiectelor fotografiate. Așadar, iată ce obiective nu ar trebui să îți lipsească:

  • Obiectivul din kit – fiecare aparat foto vine împreună cu un obiectiv atunci când îl achiziționezi,  acesta având specificații bune, așadar nu trebuie neglijat.
  • Obiectivul ultra-wide – oferă un câmp vizual larg datorită căruia poți cuprinde cât mai multe persoane, obiecte sau detalii în fotografii.
  • Obiectivul macro – este ideal atunci când vrei să fotografiezi diferite elemente din apropiere, precum obiecte de dimensiuni mici, păsări, insecte, flori, culoarea și forma ochilor etc.
  • Obiectivul superzoom – pune la dispoziție o gamă diversă de distanțe focale, putând fi folosite în mediul natural, dar și în studio pentru portrete.

Alte accesorii și echipamente necesare

Alături de obiectivele foto-video, trepiedele și stativele versatile, blițurile și lămpile de diferite forme, dimensiuni și intensități, poți introduce pentru decorul și funcționalitatea studio-ului tău scaune cu picioare lungi, pentru modele sau obiecte statice, greenscreen sau diferite tipuri de background/ fundal, umbrele foto, blende, genți pentru echipamentul de studio, haine de schimb și garderobă, mese și corturi pentru fotografia de produs etc.

Echipamentul pentru sesiunile foto de studio trebuie să fie calitativ și complet, astfel încât să te bucuri întotdeauna de clienți fericiți și gata să te recomande la prietenii și persoanele cunoscute! Ai grijă ca studio-ul tău să beneficieze întotdeauna dispozitive și accesoriile necesare!

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt avantajele telefoanelor inteligente pliabile?

Read Next

5 sfaturi pentru cei care vor să investească în domeniul imobiliar

Most Popular