stirile addsite logo

Implantul dentar, înlocuitorul ideal al unui dinte lipsă

Implantul dentar, înlocuitorul ideal al unui dinte lipsă

Pacienții români ai clinicilor stomatologice încep să înțeleagă faptul că beneficiul suprem al unor implanturi dentare nu îl reprezintă neapărat estetica, ci faptul că sunt alternative sigure și eficiente prin care se înlocuiesc dinții pierduți din diverse cauze.

Este un mare progres al stomatologiei faptul că în prezent se poate înlocui un dinte lipsă fără ca acest implant să fie susținut de ceilalți dinți învecinați, fiind o proteză fixă care nici măcar nu trebuie eliminată pentru curățare.

Igiena se va face la fel și în cazul dinților naturali cu ață și perie. Dacă întreținerea implantului se va face corect, la fel ca și în cazul danturii naturale și se merge la controalele stomatologice periodice din șase în șase luni, ele pot să dureze chiar și întreaga viață.

Deși sunt relativ scumpe, sunt preferate de din ce în ce mai multe persoane în vârstă deoarece mulți au experimentat protezele complete și parțiale și nu au reușit ca să se adapteze cu acestea. Vechile proteze nu au făcut altceva decât să rănească gingia sau să limiteze felul de a se hrăni al posesorilor. Categoric implantul dentar este cea mai bună variantă pentru înlocuirea dinților căzuți. El readuce nu doar funcția estetică, ci și masticația confortabilă pacientului.

În ce constă montarea unui implant dentar?

Într-o primă fază, printr-o intervenție chirurgicală stomatologică, se plasează implantul dentar care va înlocui rădăcina dintelui lipsă. Acum implantul este fabricat frecvent din titan, material special, biocompatibil.

Conceput pentru a nu fi respins de către organismul uman, se realizează protezarea, urmată de plasarea unui dinte de porțelan care poate să fie înșurubat sau cimentat.

Durata tratamentului depinde de la caz la caz și de tehnica abordată de către stomatolog. La clinica stomatologică Excedent vei putea beneficia de cele mai bune servicii medicale de acest tip.

Trebuie să se știe că implantul dentar nu se recomandă copiilor cu dentiția în creștere și nici pacienților cu boli sistemice necontrolate, HIV și diabet. 

Cum funcționează un implant dentar? 

Implantul dentar are ca principal obiectiv să simuleze rădăcinile artificiale instalate în interiorul osului în regiunea inferioară a gingiei. Pentru asta el este poziționat printr-o procedură chirurgicală relativ simplă.

După ce este plasat implantul, acesta poate oferi un suport stabil pentru dintele artificial care este plasat de către medicul stomatolog.

Cele mai citite articole

În timpul procedurii fiecare proteză este personalizată pentru a se potrivi exact, a se asigura un aspect natural protezei dentare.

Un implant dentar nu va aluneca și nu își va schimba poziția în timp ce pacientul vorbește sau mănâncă, iar acest fapt creează un confort deosebit, încredere și siguranță. Poate să își îndeplinească toate funcțiile orale într-un mod pe care o punte dentară, o proteză clasică nu le poate garanta.

Cine poate apela la implanturi dentare? 

Implanturile sunt indicate pentru toți pacienții care au stare bună de sănătate orală, inclusiv la nivelul gingiilor și oaselor din zonă.

Stomatologul analizează istoricul stomatologic și medical general al pacientului. îi examinează dentiția, evaluează consistența structurii osoase de susținere a fălcilor.

Implanturile sunt contraindicate copiilor și pacienților cu probleme cardiace cu risc ridicat. De asemenea, ele nu sunt indicate fumătorilor, celor cu boli parodontale ale gingiilor.

Există tipuri diferite de a face implanturi dentare, cel mai recomandat este implantul osos integrat unde acesta este poziționat în osul maxilar.

Durata de 4 până la 6 luni pentru vindecare permite finalizarea integrării osoase. După acest timp e nevoie de o altă intervenție chirurgicală pentru a se definitiva atașarea dintelui artificial.

Avantajele implanturilor dentare sunt nenumărate: 

– se îmbunătățește masticația;

– se elimină respirația urâtă;

– e mai bună funcționarea sistemului digestiv.

Aflați mai multe despre implanturile dentare care este cel mai potrivit pentru tine la clinica Excedent. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Ai fost implicat intr-un accident? Schimba piesele caroseriei afectate cu unele noi

Read Next

Detalii de care sa tii cont pentru a alege spatiu la evenimentele corporate

Most Popular