stirile addsite logo

Ponturi pentru alegerea lentilelor de contact. Ce culoare ți se potrivește?

Ponturi pentru alegerea lentilelor de contact. Ce culoare ți se potrivește?

Vrei să îți schimbi culoarea ochilor cu lentile de contact? Ține cont de nuanța irisului, de efectul pe care vrei să îl obții și de recomandările medicului oftalmolog. Iată ce ponturi trebuie să urmezi pentru a face alegerea potrivită pentru tine.

Lentile de contact colorate care ți se potrivesc

Cu scop strict cosmetic sau care corectează anumite defecte de vedere, lentilele de contact colorate îți pot oferi aspectul pe care ți-l dorești. Optează fie pentru unele de unică folosință, pentru a-ți satisface curiozitatea, fie pentru cele cu purtare zilnică sau continuă, pentru un look nou pe o perioadă îndelungată. 

Acestea pot avea atât un aspect natural, potrivit pentru viața de zi cu zi, cât și unul surprinzător, pentru petreceri tematice de Halloween. Încearcă diferite culori la lentilele de contact, când simți nevoia de o schimbare.

  • Lentile colorate cu dioptrii

Dacă porți sau ai nevoie de lentile de contact cu dioptrii, poți alege unele cu o nuanță subtilă de albastru sau gri. Acestea nu-ți vor schimba culoarea ochilor, însă te vor ajuta să vezi mai bine lentilele în momentul în care le aplici. 

Cele mai citite articole

Mai mult, poți opta pentru unele cu diferite intensități, până la cele cu o nuanță opacă. Găsești chiar și lentile torice colorate, speciale pentru corectarea astigmatismului, o afecțiune determinată de imperfecțiunea corneei sau a cristalinului, două medii transparente ale ochiului care refractă lumina.  

  • Lentile pentru ochii închiși la culoare

Pentru ochii căprui sau cei închiși la culoare, îți trebuie lentile cu opacitate mare. Dacă nu îți dorești o schimbare radicală, alege unele apropiate de nuanța ta naturală a irisului. De exemplu, aplică o lentilă maro deschis sau caramel, care să-ți lumineze privirea. 

  • Lentile pentru ochii deschiși la culoare

Persoanele cu ochi albaștri sau deschiși la culoare pot obține o nuanță mai intensă sau își pot schimba într-un mod impresionant aspectul cu lentile cu tonuri calde, dar puternice. De asemenea, pot opta pentru unele cu efect de estompare, care combină culoarea naturală a ochilor cu una gri, spre exemplu.  

  • Lentile pentru Halloween sau alte ocazii speciale

Completează costumul pentru petrecerea de Halloween sau pentru o ședință foto inedită cu lentile de contact albe, roșii, violet sau turcoaz. Mai mult, surprinde cu cele care au efecte speciale, cum ar fi un contur de liliac cu fundal galben. Experimentează cu diferite modele, dacă vrei să obții un aspect dramatic.

Consultă medicul specialist pentru a-ți prescrie lentile de contact colorate. Chiar dacă nu au dioptrii, acestea trebuie alese în funcție de mărimea potrivită pentru ochiul tău, timpul de purtare, material și transferul de oxigen, astfel încât să asigure confort ocular. De asemenea, respectă indicațiile producătorului de lentile și ale oftalmologului, referitoare la folosirea și igienizarea corespunzătoare. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Ciobănesc German: 5 curiozități despre această rasă

Read Next

Amenajarea dormitorului copilului. 10 piese de mobilier și accesorii recomandate

Most Popular