stirile addsite logo

Amenajarea dormitorului copilului. 10 piese de mobilier și accesorii recomandate

Amenajarea dormitorului copilului. 10 piese de mobilier și accesorii recomandate

Amenajarea dormitorului copilului. 10 piese de mobilier și accesorii recomandate

Camera copilului este un spațiu magic în care se creează adevărate opere de artă, se pun la cale toate năzbâtiile și unde imaginația nu cunoaște limite, așa că nu-i de mirare că amenajarea dormitorului celui mic poate reprezenta o provocare pentru părinți. Mai mult decât atât, te poți chiar rătăci în universul amenajărilor interioare dedicate copiilor, explorând zeci de piese de mobilier care mai de care mai deosebite și analizând decorațiuni adorabile pentru copii. 

Tocmai de aceea, ți-am pregătit un mini-ghid plin de piese de mobilier și accesorii recomandate pentru amenajarea dormitorului copilului, care să te îndrume în această misiune palpitantă și în același timp serioasă. Te invităm să descoperi în rândurile următoare recomandările noastre pentru camera copilului tău! 

Piese de mobilier pentru dormitorul copilului 

Alegerea mobilierului special conceput pentru camera copilului este una dintre cele mai importante părți a procesului de amenajare. În mod cert, confortul trebuie să primeze, motiv pentru care trebuie să ții cont de adevăratele necesități ale copilului tău. Iată care sunt piesele de mobilier esențiale pentru camera copilului tău: 

  • Patul 

Patul este de departe cea mai importantă piesă de mobilier de care vei avea nevoie în camera copilului. Magazinele de profil au în ofertele lor o mulțime de paturi pentru copii, fie ele cu roți, din lemn masiv, în forme ovale, reglabile sau cu accente copilărești, ideale pentru dormitorul unui copil. De regulă, patul se află în centrul de interes al camerei, nu numai pentru că este cea mai masivă piesă de mobilier, fiind și cea care poate asigura celui mic confortul de care are nevoie și un somn odihnitor. 

Tocmai din acest motiv, este important să te asiguri că investești într-o piesă de mobilier rezistentă și solidă, pentru a putea face față energiei unui copil ce descoperă plăcerea săritului în pat. 

  • Dulapul pentru haine 

Esențial în dormitorul copilului este și dulapul pentru haine. E ideal să instalezi în camera celui mic un dulap sau un mic dressing pentru hăinuțele sale. În acest fel îl vei învăța pe cel mic să aibă grijă de propriile lucruri și să mențină ordinea în cameră. De asemenea, o comodă cu multe sertare poate înlocui cu succes dulapul de haine, în cazul în care spațiul dormitorului nu-ți permite o astfel de piesă de mobilier. 

Indiferent de alegere, asigură-te că aceste piese de mobilier sunt adecvate vârstei copilului tău și sunt alese în așa fel încât să se integreze perfect în stilul de amenajare al dormitorului copilului. 

  • Set compus din masă și scaun sau birou 

Dacă vorbim despre amenajarea dormitorului unui copil între trei și șapte ani, un set compus dintr-o masă și un scaun poate fi ideal pentru crearea unei zone în care cel mic să-și poată pune creativitatea și imaginația la încercare. Zona de lucru este crucială în amenajarea camerei unui copil, motiv pentru care trebuie să investești cu siguranță în aceste piese de mobilier, propice pentru dezvoltarea copilului. 

Dacă cel mic deja merge la școală, biroul ia locul măsuței cu scăunel și se transformă într-o piesă de mobilier de interes în camera copilului. Biroul este locul ideal pentru copil să citească, să deseneze și să-și facă temele. În ceea ce privește scaunul de birou, există o mulțime de modele de scaune ajustabile și confortabile, special concepute pentru fiecare categorie de vârstă. 

  • Mobilier de depozitare 

Cele mai citite articole

Spațiul de depozitare este și el esențial în dormitorul unui copil, mai ales dacă vrei ca fantezia și ordinea să meargă mână în mână. Astfel, poți alege coșuri și cutii de depozitare colorate sau corpuri de mobilier cu o mulțime de rafturi, perfecte pentru ordonarea cărților și jucăriilor. 

Nu uita și de spațiul de depozitare de sub pat, în cazul în care ai optat pentru un pătuț prevăzut cu ladă de depozitare. Îți va servi cu siguranță la depozitarea diverselor accesorii sau a lenjeriilor de pat din camera celui mic. 

Accesorii recomandate pentru amenajarea dormitorului copilului 

Modul în care alegi accesoriile pentru dormitorul celui mic este esențial atunci când îți dorești să amenajezi un spațiu creativ și confortabil pentru el. Camera copilului trebuie să fie un adevărat paradis al bunei dispoziții, iar decorațiunile au un cuvânt important de spus în această privință. Iată câteva idei sugestive de accesorii recomandate pentru dormitorul celui mic: 

  • Lampă de veghe 

Alege să decorezi camera celui mic cu o lampă de veghe inspirată de personajele preferate, care va sta la loc de cinste lângă pat, pe noptieră. Pentru spațiul de joacă recomandăm alte decorațiuni colorate care să anime spațiul. 

  • Tapet inspirat din lumea basmelor 

Amenajările unor camere de copii nu ar fi suficient de vesele fără un tapet care să-i ducă pe cei mici în lumea visului și a fanteziei. Ține cont de preferințele sale în materie de personaje din desene animate sau din cărțile de povești și orientează-te spre integrarea unui astfel de accesoriu în decorul camerei. 

  • Covor pentru joacă 

În dormitorul copilului, covorul este mai mult decât un accesoriu sau un element de decor, poate fi un spațiu de joacă. Un covor pufos colorat poate fi ideal pentru a-i oferi ocazia celui mic să-și înșire pe acesta arsenalul de jucării. 

  • Lenjerii vesele pentru pat 

Alte accesorii esențiale ce pot aduce aerul ludic în dormitorul celui mic sunt și lenjeriile de pat. Asigură-te că alegi modele colorate, din materiale calitative, care nu numai că răspund cerințelor tale din punct de vedere estetic, ci și garantează celui mic un somn odihnitor. Vei găsi o mulțime de astfel de produse de calitate la prețuri excelente pe Somnia.ro

  • Perne decorative haioase 

Vrei să aduci un plus de culoare și voie bună în camera celui mic? Alege perne decorative haioase, în forma personajelor preferate de cei mici. Cu siguranță vor face deliciul încăperii! 

  • Cărucior pentru jucării 

O altă idee pentru accesorizarea camerei celui mic poate fi și un cărucior pentru jucării, în care cei mici își pot căra de colo-colo jucăriile preferate. Mizează pe un cărucior din lemn, ce dispune de o funie, pentru ca cel mic să-l tragă cu el peste tot. 

Sperăm că am reușit să te inspirăm în alegerea pieselor de mobilier și a accesoriilor potrivite pentru dormitorul copilului. Ține cont de sugestiile noastre și cu siguranță vei reuși să transformi acest spațiu în locul ideal pentru copilul tău!  

Cele mai citite articole

Read Previous

Ponturi pentru alegerea lentilelor de contact. Ce culoare ți se potrivește?

Read Next

Cum organizezi o nunta mică în 5 pași

Most Popular