stirile addsite logo

Ciobănesc German: 5 curiozități despre această rasă

Ciobănesc German: 5 curiozități despre această rasă

Câinii din rasa Ciobănesc German sunt animale devotate și inteligente, ușor de recunoscut datorită aspectului lor inconfundabil. Este o rasă populară, către care mulți viitori proprietari de animale se îndreaptă atunci când își doresc un prieten canin. Dacă și tu te numeri printre ei, descoperă câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști despre acest câine nobil, pentru a-i oferi tot ce are nevoie.

1. Potrivit pentru misiuni speciale

Această rasă se remarcă datorită inteligenței sale și curajului nemărginit, motiv pentru care este deseori întâlnit în misiuni de salvare sau de căutare, în cadrul unor operațiuni militare sau alături de forțele de poliție, pentru a identifica substanțe ascunse.

Deoarece acesta poate învăța foarte rapid, este extrem de potrivit și pe post de câine însoțitor pentru persoanele cu handicap. Prin dresaj, Ciobănescul German poate fi pregătit pentru orice fel de sarcini, pe care le îndeplinește apoi cu ușurință. De exemplu, acesta învață, de obicei, comenzi de bază doar după câteva ședințe de dresaj.

2. Un foarte bun câine de pază

Datorită curajului său, această rasă este ideală dacă îți dorești un câine care să îți protejeze casa. Acesta este foarte vigilent și va lătra de fiecare dată când va vedea străini în apropiere. Este foarte loial familiei și îi va fi destul de dificil să se împrietenească cu alte persoane. Însă, odată ce îi este câștigată încrederea, devine un câine iubitor.

3. Are nevoie de atenție

Deși pare un câine independent și sobru, va trebui să îi acorzi atenție pentru a-l menține ascultător. Într-adevăr, acesta învață foarte repede și se descurcă de minune în timpul dresajului, însă este recomandat să socializezi mult cu el pentru a-l ajuta să pună în aplicare ceea ce a învățat și să te asculte.

Cele mai citite articole

În caz contrar, încrederea în sine ar putea să îi fie afectată. Dacă nu îi vei acorda atenție deloc, va căuta alte activități cu care să își ocupe timpul, precum rosul obiectelor sau lătratul excesiv.

4. Protector cu copiii

Dacă ai copii și îți dorești ca animalul tău să fie cât mai prietenos cu aceștia, va trebui, în primă fază, să fii atent la dresaj. Ciobănescul German poate fi perfect pentru cei mici, însă este recomandat să ceri mai întâi sfatul unui dresor despre cum ar trebui să interacționeze cu copiii la început.

Odată ce câinele s-a obișnuit cu prezența celor mici, devine foarte protector și iubitor. Acesta îi va ocroti pe copii și va deveni un prieten de nădejde, pe care micuții cu siguranță îl vor adora.

5. Mișcarea este foarte importantă

Fiind un câine de talie mare, va avea constant nevoie de cât mai multă mișcare. Pentru a-l menține sănătos și într-o formă cât mai bună, sunt recomandate cel puțin două ore de exerciții fizice precum plimbări, alergare sau jocuri, dar după ce acesta a atins maturitatea. Cât încă este în creștere, va trebui să eviți efortul fizic prea intens, pentru a nu îi suprasolicita oasele și încheieturile sensibile.

Ciobănescul German este alegerea perfectă dacă îți dorești un câine loial și ascultător, care să te protejeze, dar și să îți ofere iubire. Oferindu-i atenție, hrană de calitate și o îngrijire exemplară, vei avea un câine puternic și un prieten de nădejde care să îți fie alături cât mai multă vreme.

Cele mai citite articole

Read Previous

Amenajarea băii în stil eclectic: 6 secrete

Read Next

Ponturi pentru alegerea lentilelor de contact. Ce culoare ți se potrivește?

Most Popular