stirile addsite logo

3 informații utile despre implantul dentar menite să răspundă întrebărilor tale

Conform statisticilor, majoritatea românilor apelează la medicii stomatologi abia atunci când experimentează o durere și ignoră importanța controalelor de rutină, care ar duce la identificarea din timp a eventualelor probleme dentare. Din cauza diferiților factori, de la igienă necorespunzătoare până la înaintarea în vârstă și factorul genetic, dinții pot fi afectați până în punctul în care nu va există altă soluție în afară de implantul dentar. Acesta reprezintă o intervenție realizată de medicul stomatolog prin care se implantează o rădăcină artificială în osul maxilarului. Pe această rădăcină se sprijină dintele propriu-zis, care este vizibil. Implantul constă de cele mai multe ori într-o piesă de forma unui șurub, realizată din titan. Pentru că orice intervenție chirurgicală stârnește în mintea pacientului o sumedenie de întrebări, vei găsi mai jos răspunsul la cele mai frecvente dintre acestea.

Principalele informații pe care este bine să le cunoști despre un implant dentar

  1. Posibile cauze ale necesității unui implant

Deși de cele mai multe ori implanturile se datorează nevoii de a înlocui niște dinți ajunși într-un punct în care nu mai pot fi tratați, pentru a lua locul părții din dantură care a fost extrasă sau a paradontozei – afecțiune a gingiei care poate duce la pierderea dinților, există multe alte situații particulare în care implantul devine singura soluție. Două exemple sunt fractură la nivelul rădăcinii dinților sau un accident care a provocat pierderea mai multor dinți persoanei în cauză. În cazul în care te-ai confruntat cu o astfel de problemă, poți apela la un implant dentar în București, după examinarea specialiștilor de la cisomedical.ro.

  1. Condiții speciale în care un implant nu este eficient.

În mod normal, orice persoană care are o afecțiune care a dus la pierderea dinților poate beneficia de un implant dentar. Totuși, există câteva excepții: femeile însărcinate, persoane afectate de boli cronice grave sau persoane cu gingia mult prea afectată pentru a susține implantul. În cel din urmă caz, se poate apela la un tratament al gingiei care ar face implantul dentar posibil.

  1. Principalele beneficii ale unui implant dentar.

Cele mai citite articole

În primul rând, implantul dentar contribuie la menținerea sănătății cavității bucale în ansamblul său, astfel încât persoana afectată de pierderea unor dinți să nu simtă durere și să nu fie privată de micile plăceri ale vieții. De asemenea, un alt aspect extrem de important este dimensiunea estetică, contribuind la menținerea și dezvoltarea stimei de sine. 

Nu în ultimul rând, implantul se simte ca un dinte natural, permițând celui care a trecut printr-o astfel de intervenție să uite de problemele dentare pe care le-a avut. Fiind compatibil cu organismul uman, acesta poate rezista chiar întreaga viață, fără a fi nevoie de o înlocuire a acestui.

În concluzie, există soluții la diverse pentru diferitele motive ale pierderii dinților, de care poți beneficia aproape fără excepții, pentru a te bucura de o senzație similară cu dinții naturali. Totuși, pentru a preveni degrada dentară până în punctul în care nu mai există tratare, este indicat un control anual la o clinică dentară, care să urmărească cu profesionalism starea de sănătate a dinților tăi.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce reparații auto trebuie să faci în timpul sezonului rece?

Read Next

Uscătorul de rufe, avantaje şi dezavantaje: ce ar trebui să ştii înainte să îţi cumperi unul

Most Popular