stirile addsite logo

4 modele de cuptoare cu microunde din care să alegi

Tehnologia avansată și varietatea de cuptoare cu microunde existente în prezent pe piață face din alegerea produsului perfect pentru tine una destul de dificilă. Acesta este motivul pentru care este important să știi care sunt variantele pe care le ai la dispoziție și de ce anume să ții cont înainte de a achiziționa produsul electrocasnic ideal pentru bucătăria ta. Cuptoarele cu microunde sunt disponibile în mai multe modele, diferențele dintre ele fiind date de funcțiile pe care le au, capacitatea, puterea, precum și dimensiunile lor. 

Vei avea de ales în primul rând între un cuptor standard și unul încorporabil, care să se integreze în mobila existentă din bucătăria ta. Apoi, există cuptoare cu grill, cu aburi sau clasice. Un alt criteriu de selecție este culoarea, apoi materialul din care este făcut. Îți vei lua un cuptor alb, unul gri din inox sau poate unul negru? Și funcțiile pot varia, de la simple, cum ar fi încălzirea sau dezghețarea alimentelor, și până la unele complexe, cum este grillul. 

Iata din ce modele de cuptoare cu microunde vei putea alege: 

Standard vs complex

Cele mai citite articole

În funcție de nevoile tale și de cât de des îl vei folosi, optează fie pentru un cuptor cu microunde clasic, standard, care să te ajute să încălzești sau să decongelezi alimente, fie unul cu ajutorul căruia să prepari mâncare la abur sau la grill. Primul este cel mai popular și des întâlnit și, de asemenea, cel mai puțin costisitor. Funcțiile sale de bază sunt cele specifice oricărui cuptor cu microunde, încălzire în doar câteva minute și defrost, adică decongelare. Varianta complexă vine cu grill, cu un panou de comandă, cu timer afișat electronic sau cu gătire cu abur. Cuptoarele cu microunde de la Shop Miele, de exemplu, sunt ideale pentru a prepara alimente într-un mod sănătos și rapid.

Cuptor cu microunde portabil

În alegerea celui mai bun model de cuptor pentru tine trebuie să iei în calcul și acest aspect: ai nevoie de unul de sine stătător, pe care să-l poți muta dintr-un loc în altul și așeza pe blatul de bucătărie sau pe masă, sau de unul care să arate estetic și să se încadreze perfect în interiorul mobilei tale? Cuptoarele portabile, adică cele pe care le poți așeza oriunde, sunt cele mai populare, având marele avantaj că le poți schimba locul în bucătărie sau îl poți lua cu tine, în cazul unei schimbări de locuință. 

Cuptor cu microunde încorporabil

Cea de-a doua variantă este cea în care cuptorul se va încorpora în mobilierul de bucătărie, find mascat de acesta. Cei care preferă această variantă iau în calcul aspectul estetic, dar și eficientizarea spațiului din încăpere. Principalul dezavantaj este că nu poate fi mutat, având o poziție fixă. Înainte de a-l achiziționa, asigură-te că ai măsurat cu precizie spațiul unde va intra cuptorul. Dimensiunile trebuie să fie exacte, astfel încât să existe inclusiv un spațiu de răcire, respectiv ventilare. În general, cuptoarele cu microunde încorporabile sunt mai complexe și din punct de vedere al funcțiile pe care le au. Pe lângă încălzire și dezghețare, vor avea probabil și funcție de grill sau gătire cu abur. 

Inox vs alb, negru sau colorat

Cel mai bun model de cuptor trebuie să aibă și un aspect care să se integreze perfect cu restul bucătăriei tale. Dacă ai electrocasnicele din inox, optează pentru pentru aceeași variantă și pentru cuptor. Dacă nu, îți poți cumpără unul alb sau chiar negru, fiecare necesitând o curățare atentă, atât la interior, cât și la exterior. În general, albul pare cea mai comună opțiune, pentru că urmele de zgârieturi, de exemplu, sunt mai puțin vizibile decât pe culorile mai închise.  

Cele mai citite articole

Read Previous

Rutina de îngrijire masculină: 5 pași de urmat

Read Next

Tratarea parodontozei cu laserul- interviu cu Dr. Cristina Obreja, fondator Life Dental Spa

Most Popular