stirile addsite logo

Rutina de îngrijire masculină: 5 pași de urmat

Există sute de materiale cu informații și sfaturi despre rutina de îngrijire a femeilor. Pe de altă parte, bărbații nu au parte de aceeași educație, chiar dacă și ritualul lor de îngrijire este la fel de important precum cel al doamnelor și domnișoarelor.

De aceea, mai jos vei găsi cei cinci pași esențiali pentru îngrijirea fizică a oricărui bărbat, indiferent de vârsta acestuia. Respectă-i pe fiecare și vei vedea în scurt timp îmbunătățirile – atât legate de aspect, cât și de sănătate!

1. Îngrijirea feței

Îngrijirea constantă a tenului nu este esențială doar pentru femei. Și domnii trebuie să aibă grijă de fața lor în mod frecvent, pentru a ține coșurile, sebumul excesiv și semnele îmbătrânirii la distanță.

Produsele de bază pentru un bărbat cu orice tip de ten sunt crema hidratantă și loțiunea cu factor de protecție solară, aplicată indiferent de sezon, dar mai ales pe timpul verii. Aceasta din urmă te va ajuta să eviți aparița timpurie a liniilor fine și petelor solare, iar crema hidratantă te va ajuta să previi uscarea tenului și formarea ridurilor de expresie.

Alege-ți crema hidratantă și SPF-ul în funcție de tipul tenului (uscat, normal sau gras), apoi aplică-le în fiecare zi, pe pielea curată și uscată. Crema hidratantă poate fi aplicată atât dimineața, cât și seara, în timp ce SPF-ul trebuie să fie aplicat dimineața.

În cazul în care te confrunți cu puncte negre, acnee sau rozacee, adaugă în rutina ta și acizi sau alte ingrediente active, folosite săptămânal sau așa cum au fost recomandate de un medic dermatolog.

2. Îngrijirea bărbii

Indiferent dacă ai o barbă proeminentă sau doar o barbă foarte scurtă, este nevoie să o îngrijești corespunzător. În caz contrar, praful, mâncarea, băuturile și alte reziduuri vor rămâne blocate pe ten, cauzând un miros neplăcut și favorizând dezvoltarea bacteriilor.

Cele mai citite articole

Pentru a îngriji barba, spal-o zilnic cu un șampon destinat părului facial. Apoi, folosește un balsam și periază barba cu un pieptene special. Din când în când, folosește un trimmer pentru scurtarea și modelarea bărbii.

3. Îngrijirea părului și a scalpului

Fie că ai părul foarte scurt sau o podoabă capilară bogată, este esențial să te speli pe cap cel puțin o dată pe săptămână sau chiar mai des, în funcție de părul tău. Este important să folosești un șampon potrivit – poți alege unul anti mătreață, unul fortifiant sau unul hidratant, în funcție de nevoile tale.

Când te speli pe cap, nu spăla doar lungimea părului. Freacă scalpul cu degetele, cu mișcări circulare ferme, timp de minimum două minute. Astfel, nu numai părul va rămâne curat, și ci pielea capului.

4. Epilarea

Chiar dacă acest pas este considerat a fi unul 100% opțional, epilarea anumitor părți ale corpului bărbătesc poate fi extrem de benefică. De exemplu, epilarea axilei nu numai că ține mirosul neplăcut la distanță, dar împiedică și transpirația excesivă și acumularea de bacterii.

De asemenea, domnii se pot epila și pe picioare, pe spate sau pe piept, folosind benzile depilatoare speciale, ușor de aplicat și de îndepărtat. Acestea lasă pielea curată, fină și proaspătă, de fiecare dată!

5. Manichiura și pedichiura

Manichiura și pedichiura nu sunt doar pentru doamne! Chiar dacă femeile pun accentul pe vopsirea și pe decorarea unghiilor, și bărbații trebuie să își îngrijească manichiura și pedichiura, în primul rând din motive de igienă, apoi din considerente estetice.

Așadar, taie regulat unghiile de la mâini și de la picioare, pentru a evita acumularea de reziduuri și de bacterii. Nu uita de îngrijirea cuticulelor; și ele sunt la fel de importante pentru mâini și picioare curate și sănătoase!

În final, ajustează rutina de îngrijire în funcție de nevoile tale și de timpul pe care îl ai la dispoziție, însă nu omite pașii de mai sus. Fiecare are un rol important.

Cele mai citite articole

Read Previous

Personalizarea si accesorizarea camerei copiilor

Read Next

4 modele de cuptoare cu microunde din care să alegi

Most Popular