Tratarea parodontozei cu laserul- interviu cu Dr. Cristina Obreja, fondator Life Dental Spa

Cine este dr. Cristina Obreja, medicul care transforma abordarea conventionala a stomatologiei intr-una holistica, inalt integrată biologic?

Dr. Cristina Obreja este fondator al lantului de clinici stomatologice Life Dental Spa. Cu o experienta de lucru cu pacientii de peste 16 ani, dr. Obreja imbina in practica din cabinet cunostintele de stomatologie conventionala cu cele din medicina complementara, pe care le-a dobandit de-a lungul timpului, in urma cursurilor de perfectionare. Astfel, a absolvit Competenta de Apifitoterapie, Aromaterapie si Medicini Traditionale Orientale la Centrul Național de Perfectionare în Domeniul Medical din Bucuresti.

Un punct important insa in cariera l-a avut descoperirea ultratehnologiei laser, odata cu absolvirea masterului de stomatologie laser in cadrul Universității din Aachen, Germania. Odata cu implementarea terapiei laser in clinicile Life Dental Spa, tratamentele au devenit mai confortabile pentru pacienți, minim invazive, mai eficiente și cu rezultate net superioare pe termen lung. 

Dnei. dr. Cristina Obreja i-am solicitat un scurt interviu, avand ca temă tratarea parodontozei cu laserul dentar si avantajele acestei tehnologii inovatoare.

  • De ce laserul dentar este cea mai potrivita metoda in tratarea parodontozei?

Pana acum ceva vreme, se considera ca parodontoza nu are leac, asadar mai mult decat un detartraj si niste antibiotice nu se administrau pacientului. Apoi, lucrurile au evoluat si au aparut tratamentele conventionale, respectiv chiuretajele subgingivale, chirurgicale si non-chirurgicale, care erau mai eficiente, insa destul de traumatizante pentru dinti si gingii si implicit pentru pacient. Ultima generatie de tratamente, cu cele mai bune rezultate pe termen lung si minim-invazive pentru pacient, sunt tratamentele cu laser, care m-au cucerit din prima secunda in care am luat cunostinta de ele. 

In principiu, atat teoria cat si practica ne-a demonstrat ca laserul actioneaza bland si eficient, fara sa fie nevoie de interventie chirurgicala si in peste 90% din cazuri fara sa fie necesara anestezia, fiindca procedura nu doare. Confortul pacientului este maxim iar rezultatele excelente!

  • Care este diferenta dintre laserul dentar si celelalte metode de tratare a parodontozei?

Tratamentele conventionale prin chiuretaj subgingival folosesc instrumente ascutite numite chiurete, care pot leza structurile dentare, zgaria radacinile si traumatiza gingia. Fiind un tratament mecanic, nu putem avea pretentia ca elimina cauza principala a parodontozei, reprezentata de bacteriile patogene, din acest motiv fiind necesar sa se asocieze cu diverse antibiotice, antiinflamatoare, etc.

Tratamentul cu laser este minim-invaziv, nu afecteaza tesuturile, nu produce durere. Fiind bactericid, laserul dentar elimina cauza principala a bolii parododontale, respectiv microorganismele patogene si cu ajutorul lui vaporizam tesuturile infectate din pungile parodontale. De asemenea, laserul dentar este antiinflamator, deci elimina inflamatia si sangerarea de la nivelul gingiei.

Asocierea cu tratament antibiotic este rareori necesara, in general necesitatea medicatiei este foarte scazuta.

La finalul tratamentului se obtine o gingie roz, sanatoasa, fara inflamatie, sangerare, fara abcese gingivale, iar rezultatele se pastreaza excelent pe termen lung, daca pacientul respecta recomandarile noastre de intretinere.

  • La cine functioneaza mai bine laserul dentar: la varstnici, adulti?

Laserul nu face diferenta de varsta:) Este la fel de eficient pentru tratarea parodontozei si gingivitei la adulti si persoane in varsta ca si pentru tratarea gingivitei la adolescenti si tineri.

  • Care sunt principalele avantaje ale laserului atunci cand vine vorba de tratarea parodontozei?

Avantajele laserului in tratarea parodontozei pot fi sintetizate astfel:

  • procedura minim-invaziva, nedureroasa, ce necesita rareori anestezie locala, fara incizii sau cusaturi
  • bactericid- elimina bacteriile ce produc boala
  • vaporizeaza tesuturile infectate din zona subgingivala si din pungile parodontale
  • antiinflamator- elimina inflamatia si sangerarea
  • biostimulator- ajuta la recuperarea locala rapida dupa interventii
  • elimina mirosul neplacut al gurii
  • scade mobilitatea dentara
  • prelungeste viata dintilor pe arcade, ajuta pacientul sa stopeze sau sa incetineasca evolutia bolii
  • Există pareri că laserul dentar este contraindicat. Cat de neadevarate sunt?

Laserul dentar nu are nicio contraindicatie speciala. Singura masura de protectie obligatorie sunt ochelarii speciali, care protejeaza ochii medicului si pacientului cand se lucreaza.

  • Ce le puteti spune celor care se tem de stomatolog despre tratamentul laser al parodontozei? 

Cu siguranta, nu au de ce sa se teama. Procedura este blanda, confortabila, iar medicii nostri, din clinicile Life Dental Spa, au cunostintele si trainingul necesar pentru a efectua tratamente cu laser eficiente si in siguranta.

  • Traim intr-o era pe fuga. In ce măsura laserul dentar ajuta pacientul sa economiseasca timp in tratarea parodontozei?

Ceea ce se economiseste in primul rand sunt banii- un tratament cu laser pentru stoparea parodontozei costa cat un singur implant cu coroana aferenta si pacientul este protejat de traume si suferinte inutile. In ceea ce priveste timpul, pentru tratarea parodontozei sunt necesare aproximativ patru sedinte, ce dureaza maximum o ora fiecare.

Read Previous

4 modele de cuptoare cu microunde din care să alegi

Read Next

5 idei de cadouri pe care i le-ai putea face partenerului tău

Most Popular