stirile addsite logo

5 lucruri de care să ții cont când alegi următoarea destinație de vacanță

Ești nerăbdător să pleci în concediu, mai ales că ai avut un an greu, cu multe restricții și cu puține ieșiri în oraș. Ofertele turistice sunt numeroase, ai la dispoziție vacanțe exotice, city break-uri în cele mai frumoase orașe europene, excursii și sejururi în stațiunile din țară. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care să ții cont când alegi următoarea destinație de vacanță: 

Perioada în care poți să pleci în vacanță

Tocmai ai aflat când ai liber de la serviciu și te pregătești să cauți cele mai bune opțiuni de vacanță. Ia în considerare perioada pe care o ai disponibilă: dacă este la începutul verii, când temperaturile nu sunt încă foarte ridicate, te poți orienta către destinații exotice sau poți beneficia de ofertele early booking pentru turismul intern.

Lunile mai-iunie și septembrie-octombrie sunt potrivite și pentru vizitarea unor capitale europene pe care de multă vreme îți dorești să le revezi. Pentru aceste perioade ai plecări din România în Germania, Franța, Italia, Spania, Belgia, Ungaria, Cehia și alte țări cu tradiție în turismul urban. Alege sejurul care îți place și te vei bucura de tarife convenabile și o vreme tocmai bună pentru plimbare.

Locul unde vrei să mergi în concediu

Dacă ai o destinație favorită, la care visezi de ani de zile, acum este momentul să mergi în concediul mult dorit. Vrei să revezi mânăstirile din Bucovina, n-ai mai fost din copilărie pe munte sau pur și simplu ai chef să lenevești la soare printre palmieri? Înseamnă că acesta este lucrul cel mai important de care să ții cont când alegi următoarea destinație de vacanță. În fond meriți un pic de răsfăț, iar în această perioadă complicată, cu atât mai mult ai nevoie de o asemenea satisfacție.

Mijlocul de transport până la destinație

Cele mai citite articole

Un criteriu important în alegerea vacanței este mijlocul de transport. Mergi cu avionul pe distanțe mari sau dacă ai probleme de sănătate care te împiedică să petreci multe ore la volan. Trenul este o opțiune bună pentru destinațiile interne, mai ales că îți permite să te bucuri în voie de peisajele de pe traseu. Dacă optezi pentru o croazieră transportul devine o atracție în sine, iar itinerariul te va duce în porturi pitorești unde te vei simți ca un adevărat explorator.

Hotelul, pensiunea sau campingul unde vrei să stai

Ești un fan al confortului de cinci stele sau dimpotrivă, îți place să dormi sub cerul liber cu mii de stele? Iată un criteriu de care trebuie să ții cont atunci când stabilești detaliile pentru concediu. Te-ai decis unde vrei să mergi și cu ce mijloc de transport să ajungi la destinație, este momentul să alegi locul de cazare potrivit pentru o vacanță de vis. Ia în considerare pensiuni și case țărănești dacă ajungi în zone rurale, astfel vei trăi o experiență autentică și te vei simți minunat în mijlocul naturii.

Tipul de vacanță pe care ți-l dorești

Ce ți-ar plăcea să faci în concediu? Odihnă, relaxare, vizite culturale, drumeții, aventură sau sporturi extreme – toate acestea sunt opțiuni turistice disponibile pe toată perioada anului. Alege senzațiile de care ai nevoie ca să petreci o vacanță așa cum îți dorești: liniștită, educativă sau plină de adrenalină. Poți să combini experiențe diverse în cadrul unui sejur complet în destinații care oferă atracții culturale, obiective istorice și variate opțiuni de agrement.

Ține cont de sugestiile prezentate și alege următoarea destinație de vacanță exact așa cum îți place, pentru că astfel te vei bucura pe deplin de zilele de concediu, alături de cei dragi!

Cele mai citite articole

Read Previous

Dietă ușoară, sănătoasă și cu rezultate garantate – top alimente de consumat la dietă!

Read Next

5 obiective turistice pe care să le vizitezi dacă ajungi la Londra

Most Popular