7 alimente care te pot ajuta să înfrunți iarna

Iarna nu dă semne că va dispărea prea curând, iar frigul de afară nu ne este deloc prieten. Pentru a evita răcelile minore sau alte afecțiuni sezoniere, este important să avem o alimentație bună și adecvată! Iată câteva dintre alimentele cu puteri multiple pe care le poți consuma pentru a fi în formă chiar și în acest sezon.

1.Avocado

Avocado este o sursă importantă de vitaminele C și E, care sunt antioxidanți, precum și de alte vitamine care adesea lipsesc din alimentația noastră. Conține vitamina K, care are un impact pozitiv asupra glicemiei noastre. De asemenea, este o sursă bogată de magneziu și potasiu, care sunt deosebit de importante, mai ales în anotimpul rece.

2. Fulgii de ovăz

Dacă alegeți să consumați fulgi de ovaz, ei bine, ei sunt bogați în fier, calciu, fosfor și magneziu, deci pot fi deosebit de benefici pentru sănătatea noastră. Ușor de digerat, săraci în grăsimi și de un real ajutor în tranzitul intestinal datorită conținutului mare de fibre, sunt un aliment care contribuie la aportul de proteine ​​vegetale și oferă minerale și vitamine. Pot înlocui cu succes pâinea și produsele lactate de dimineață și, alături de fructe proaspete, pot constitui un mic dejun sănătos și echilibrat.

3. Ciocolata neagră

Este un antidepresiv prin excelență, dar nu numai! Ciocolata are și multe alte virtuți. Vorbim aici doar despre ciocolata neagră, consumată întotdeauna rezonabil, pentru că este un aliment destul de bogat în calorii. Ciocolata neagră, mai precis conținutul ei de cacao, este un antioxidant foarte bun. Conține și magneziu, un mineral indispensabil iarna, pentru a face față cu brio unui tonus mai scăzut. De asemenea, este o sursă de cofeină și teobromină care sunt stimulente fizice și cerebrale și ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare și a problemelor care țin de coagularea sângelui. 

4. Ghimbirul

Mai cunoscut pentru proprietățile sale afrodisiace, ghimbirul este și unul dintre cei mai buni aliați ai tăi iarna: stimulând circulația sângelui, acționează și ca un adevărat antiinflamator și protejează mucoasa stomacului de aciditate. De asemenea, este recomandat pentru ameliorarea stărilor de greață, dar este și un tonic excelent. Cocktailul miracol împotriva micilor virusuri? Un ceai de ghimbir însoțit de miere și lămâie.

5. Citricele

Cele mai citite articole

Nu este un secret pentru nimeni că citricele sunt de bază iarna. Lămâi, portocale, grapefruit sau clementine, sunt fructe ce ar trebui consumate zilnic și fără măsură. În primul rând, au un conținut foarte scăzut de calorii, dar conțin și câțiva nutrienți esențiali pentru metabolismul nostru pe timp de iarnă: magneziu, potasiu, calciu și antioxidanți! Ele oferă, de asemenea, fibre și vitamina C, desigur, dar sunt, ca bonus, un aliat incontestabil pentru cei care vor să slăbească. Lămâile sunt de ajutor în detoxifierea ficatului, portocalele reduc durata și simptomele unei răceli, clementinele sunt deosebit de ușor de digerat iar grapefruitul scade nivelul de colesterol.

6. Fructele uscate

Termenul de fructe uscate se referă atât la cele precum caise, banane, smochine, struguri și prune uscate, dar și la nuci, migdale, nuci pecan, de brazilia etc. 

  • Caisele uscate sunt perfecte pentru a combate oboseala, fiind bogate în potasiu, fier și vitaminele A și E.
  • Bananele uscate au un conținut ridicat de magneziu, care ajută la reducerea oboselii și stresului și este un excelent antidepresiv.
  • Smochinele uscate, foarte bogate în fier, sunt un remediu perfect împotriva anemiei.
  • Stafidele sunt fructele cu cei mai mulți antioxidanți.

7. Leguminoase uscate

În ceea ce privește leguminoasele, deși fac parte din moștenirea noastră, fasolea, mazărea, lintea, fasolea, bobul etc. sunt adesea ignorate în meniurile noastre. Și totuși, calitățile lor nutriționale sunt recunoscute. Leguminoasele sunt și o bună alternativă la proteinele de origine animală. Consumul de leguminoase ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer, precum cel colorectal, a excesului de greutate și a obezității. Ca bonus, sunt adevărați combustibili pentru organism: reduc pofta de zahăr, scad nivelul colesterolului și al glicemiei.

Toate aceste alimente sunt recomandate pentru a te încărca cu energie în timpul iernii. Dar sănătatea înseamnă și diversitate și echilibru! Așadar nu ezita să variezi plăcerile gustative cu fructe și legume de sezon, proteine ​​animale sau vegetale și amidonoase de toate tipurile.

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Read Previous

Tipuri de excavatoare și cum să le folosești în construcții

Read Next

Ce este pilates și de ce ar trebui să practici acest sport în zilele de iarnă

Most Popular