stirile addsite logo

Cele mai bune telefoane mobile pentru gaming în 2023

telefoane de gaming

Tehnologia telefoanelor mobile a evoluat enorm în ultimele decenii, iar în fiecare an apar smartphone-uri din ce în ce mai performante și competente. Dacă până nu demult era un vis să poți rula jocuri precum Call of Duty și Genshin Impact pe telefon, acum aceste lucruri intră doar la capitolul normalitate. După cum vă puteți imagina, smartphone-ul trebuie să aibă un procesor capabil să ruleze la maxim, RAMi mai mulți ca un calculator și un display care să redea în totalitate frumusețea jocurilor. Desigur nu putem uita nici accesoriile care fac experiența de gaming mult mai plăcută, dar și asigură protecția smartphone-ului ales.

            Dar chiar adunând toate cunoștințele, tot poate fi o sarcină dificilă să alegem cel mai potrivit telefon de gaming pentru fiecare individ în parte. De aceea lista de mai jos trebuie privită mai mult decât o direcție decât ceva bătut în cuie. Haideți să vedem care sunt cele mai bune telefoane pentru gaming în 2023.

Asus ROG Phone 6 Pro

            Ultimul telefon de gaming de la Asus este unul impunător de puternic, fiind conceput special pentru un gamer adevărat. Acest smartphone reușește să combine caracteristicile excelente cu un ecran de pe care nu o să-ți poți lua ochii. Sub carcasă, vei descoperi un procesor Snapdragon 8+ Gen 1, 16GB RAM (la fel ca un PlayStation 5 pentru comparație) și 512 GB spațiu de stocare pentru a putea descărca cât mai multe jocuri fără să ai grija că rămâi fără spațiu. Display-ul are o rată de reîmprospătare de 165Hz, iar panoul AMOLED va oferi cele mai vii culori și un contrast excelent.

iPhone 14 Pro Max

            Noul iPhone este întotdeauna mai bun ca precedenta versiune, iar iPhone Pro Max este cea mai recentă creație Apple și de asemenea și cea mai performantă. Desigur suma ridicată poate fi un factor descurajator împotriva achiziției, dar dacă cauți unul dintre cele mai bune smartphone-uri gaming de pe piață, atunci iPhone 14 Pro Max merită investiția.

            Nu e doar ecranul mai mare și mai luminos ceea ce-l face mai bun. Este procesorul A16 Bionic care nu se găsește la versiunea standard de iPhone 14. De asemenea beneficiază de o creștere semnificativă de memorie GPU față de modelele precedente. Această putere extra face telefonul mult mai rapid decât competiția, însemnând că vei aștepta mult mai puțin până ce jocurile se vor încărca și vei avea performanțe mai bune în timpul jocului. Pe acest telefon poți juca de la cele mai noi titluri de jocuri apărute până la banalele jocuri online, precum pariuri sportive.

Poco F4 GT

Cele mai citite articole

            Deși nu are un procesor la fel de capabil ca al celor două smartphone-uri de mai sus, Poco F4 GT este totuși o alegere excelentă pentru jucătorii care caută calitate la o sumă accesibilă. Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 este totuși destul de puternic pentru a juca cele mai solicitante jocuri.

            Display-ul are o rată de împrospătare de 120Hz și HDR10+ dar totuși o rezoluție puțin mai mică ca a altor smartphone-uri de gaming, cu 2400×1080 pixeli. Dar contează acest lucru? Nici măcar puțin, în special la acest telefon unde pixelii își fac treaba excelent. O rezoluție mai mică înseamnă și că GPU-ul va avea mai puțin de muncă, ceea ce va oferi mai multe cadre și temperaturi mai scăzute. Cu un încărcător de 120W, încărcarea va fi foarte rapidă.

Samsung Galaxy S22 Ultra

            Telefoanele Samsung au fost întotdeauna capabile să ruleze până și cele mai mari jocuri, iar S22 Ultra nu este excepție de la regulă. Rezoluția de 3088 x 1440 pixeli și display-ul AMOLED va face ecranul telefonului foarte luminos și va evidenția culorile.

            Galaxy S22 Ultra are un procesor Snapdragon 8 Gen 1, care nu e tocmai de ultimă generație dar care își face treaba suficient de bine, și 12GB RAM. Model de bază cu 128GB vine doar cu 8GB RAM.

Google Pixel 7 Pro

Google a făcut o treabă bună cu Pixel 6, dar Pixel 7, cu procesorul lui mai rapid, construit cu scopul de a deveni un telefon de gaming excelent. Versiunea Pro este una superioară în materie de gaming, cu 120Hz rată de reîmprospătare, HDR10+ și Gorilla Glass. Este unul dintre primele telefoane ce vin cu Android 13.

Noul chip G2 Tensor este un procesor cu 8 nuclee, ce va oferi o performanță superioară majorității telefoanelor de pe piață. Bateria de 5000mAh va ține chiar și o zi întreagă de gaming.

Cele mai citite articole

Read Previous

Îți dorești să afli cum îți poți motiva și încânta angajații? Iată aici câteva sfaturi care îți vor fi de folos!

Read Next

O seară romantică pentru doi: Cina la lumina lumânărilor

Most Popular