stirile addsite logo

Construcţii de case la roşu – ce înseamnă? Cum arată? Ce avantaje are?

Unul din cele mai des solicitate servicii de construcţii de case este cel de case la roşu. Casele la roşu sunt o variantă eficienta, ieftină şi care permite proprietarilor să îşi pună amprenta asupra locuinţei în care îşi vor petrece poate chiar tot restul vieţii. Casele la roşu sunt casele care se afla în primele etape ale construcţiei, care au terminate elementele structurale importante precum fundaţia, structură, scările şi zidăria, fără tâmplărie, fără instalaţii sanitare şi electrice şi fără acoperişul finisat.

Avantajele casei la roşu

Sub denumirea de “case la roşu” se găsesc construcţiile pentru care fundaţia, structură, zidăria şi scările sunt realizate, însă fără tâmplărie, instalaţii şi chiar acoperiş. Deşi pare o variantă destul de rudimentară şi care implică foarte mari costuri de finisare şi cunoştinţe ale proprietarilor, casa la roşu este de fapt o variantă ieftină şi care aduce avantajul de a permite finisarea construcţiei după bunul plac şi în viziunea proprietarilor.

Construcţiile de case la roşu necesită jumătate din bugetul alocat întregii construcții, dar această variantă are dezavantajul de a nu permite mutarea imediată în locuinţă.  Accesul la apă, curent şi gaze este garantat, fiind o casă numai pe jumătate făcută, ce impune investiţii serioase pentru finalizare.

Cele mai citite articole

O casă la roşu este ca şi un copil nou-născut, este o casă nefinisată, o construcţie care poate fi “modelată” în funcţie de viziunea proprietarilor. Casa la roşu ajuta proprietarii să facă economii, dar doar pe cei care au un plan serios şi se orientează către materialele cu preţ mediu, manopera fiind unul din elementele care ridică preţul unei case la roşu, pe care proprietarii o vor aduce la forma finală.

Etapa ulterioară casei la roşu – construcţii de case la gri

După ce casa la roşu este finisată, urmează următoarea etapă de construcţie, pentru cei care aleg varianta unei case la gri. Casa la gri este cea care are toate finisajele interioare şi exterioare realizate, are acoperişul montat, tâmplăria realizată, instalaţia electrică performanţă, instalaţia sanitară şi șapele turnate, dar şi tencuiala interioară executată.

De asemenea, casa la gri are şi pereţii de compartimentare finisaţi, hidroizolaţia interioară şi exterioară finisate, tencuiala exterioară şi termoizolaţia cu vată minerală sau polistiren. Ultima etapă este finisarea construcţiei, aplicarea tencuielilor decorative, vopselei de exterior şi a tuturor finsarilor care sunt necesare.

Ultima etapă a construcţiei – casa la alb

Casa la alb este casa care are finisajele interioare realizate, care are obiectele sanitare montate, prizele şi întrerupătoarele la locul lor, până şi corpurile de iluminat aşezate corespunzător. De asemenea, o casă la alb are pereţii şi podelele finisate, este practic gata să fie locuită. În funcţie de buget şi de cât de tare se grăbesc să se mute.

Cele mai citite articole

Read Previous

Crezi ca unele reparatii auto pot fi facute pe cont propriu?

Read Next

În ce constă recuperarea după operaţia de rinoplastie, cât durează şi cât de importantă este?

Most Popular