stirile addsite logo

Cum prelungești durata de viață a telefonului: 6 secrete

Atunci când îți cumperi un telefon nou, vrei să te țină cât mai mult timp, mai ales dacă este vorba de un model scump, la care ești îndreptățit să ai pretenții mari. Durata de viață a unui telefon ține însă și de modul de utilizare și felul în care ai grijă de el, iar astăzi își oferim câteva ponturi în acest sens.

Protejează-l împotriva șocurilor

Cel mai ușor mod în care poți rămâne prematur fără un telefon este să îl scapi pe o suprafață dură. Cu cât distanța de la care telefonul cade este mai mare, cu atât cresc și șansele ca acesta să se spargă și să nu mai poți face mare lucru cu el. Oricât ai fi de atent, astfel de accidente se întâmplă, așa că e recomandat să îți protejezi telefonul la exterior. În acest scop, există huse si folii pentru telefoane, adaptate pentru orice model. Ar trebui să comanzi aceste accesorii odată cu aparatul, pentru a-l proteja din prima zi.

 

Nu lăsa bateria să scadă sub 15%

De cele mai multe ori, primul element care cedează la un telefon este bateria, însă poți întârzia semnificativ acest moment. Secretul stă în modul de încărcare a bateriei, iar aici mulți fac greșeli care diminuează durata de viață a acesteia. Astfel, bateria nu trebuie lăsată se consume complet până se închide telefonul, orice repornire după încărcare, solicitând suplimentar acumulatorul. Ideal este ca telefonul să fie pus la încărcat când procentul de curent din baterie este între 15 și 20%.

O altă greșeală pe care o fac cei mai mulți dintre utilizatori este aceea de a lăsa telefonul la încărcat până când procentul ajunge la 100%, uneori și mult timp după aceea. Ideal este ca telefonul să fie scos de la încărcat când bateria indică un procent de 85-90%.

Curăța suprafața telefonului

Cele mai citite articole

Încearcă să folosești telefonul cu mâinile cât mai curate, pentru că praful și murdăria pot pătrunde în interiorul acestuia. Chiar și așa, urmele utilizării telefonului vor deveni vizibile în câteva zile, iar atunci este bine să îl cureți cu un șervețel umed sau un tampon de vată înmuiat într-o soluție dezinfectantă. Insistă în mod special asupra display-ului și a orificiilor din dreptul microfonului, difuzorului și mufei pentru căști.

Acordă-i câte o perioadă de repaus

Ca în cazul oricărui dispozitiv electronic, funcționarea continuă scurtează durata de viață a telefonului. Dată fiind destinația sa, acesta este proiectat să poată funcționa în continuu un timp îndelungat, însă din când în când este bine să îl lași să se odihnească. De exemplu îl poți închide într-o noapte sau îl poți trece pe modul avion, care îi oprește unele funcții ce consumă resurse.

Ține-l cu update-urile la zi

Din timp în timp sistemul de operare te anunță că sunt disponibile update-uri noi, iar de câte ori se întâmplă asta, instalează actualizările respective. Acestea au rolul de a optimiza funcționarea telefonului, astfel încât să poată rula cele mai noi aplicații. Un telefon care nu are sistemul de operare actualizat la zi va începe să funcționeze din ce în ce mai greu, va da erori, și nu va mai rula unele aplicații.

Nu umple inutil spațiul de stocare

Instalează pe telefon doar aplicațiile de care ai nevoie și pe care le folosești în mod frecvent, pentru a evita aglomerarea spațiului de stocare. Cu cât acesta va fi mai plin, cu atât telefonul va funcționa mai greu, de aceea este indicat să faci din când în când curățenie în dispozitiv. Dezinstalează aplicațiile vechi, șterge pozele, clipurile și fișierele de care nu mai ai nevoie și folosește o aplicație pentru a scana dispozitivul și a depista eventuali viruși.

Ținând cont de aceste sfaturi, nu vei avea probleme cu telefonul mult timp de acum încolo și vei constata că a meritat toți banii pe care i-ai dat pe el.

Cele mai citite articole

Read Previous

6 ținute sexy pentru vara aceasta

Read Next

Top 5 destinatii perfecte pentru o vacanta exotica

Most Popular