stirile addsite logo

Cum să alegi un parfum potrivit pentru tine

Parfumul pe care îl folosește trebuie să te reprezinte în totalitate, iar alegerea lui se face întotdeauna după o mică documentare. Începe din a afla care sunt notele care îl compun, cum și unde trebuie să-l testezi, dar și ce tipuri de concentrații există pe piață. Nu uita că opțiunea ta în materie de parfumuri trebuie să pornească de la propriile preferințe și gusturi, nicidecum de la tendințe și reclamele pe care le vezi la tv ori pe internet.

Pentru a-ți fi mai ușor să alegi un parfum potrivit pentru tine, îți venim în ajutor cu un scurt ghid. În el vei găsi informații despre cele trei tipuri de note existente, care este diferența între apa de toaletă și apa de parfum, precum și ponturi pentru a-i menține intensitatea. 

Acordă atenție notelor de parfum

Fiecare parfum are la bază trei note, de vârf, de mijloc și de bază. În primele minute de la aplicare vei simți întotdeauna notele de vârf, adică mirosul imediat după aplicare. Acesta durează aproximativ jumătate de oră. Ulterior, vei simți pentru o perioadă notele de mijloc, ca mai apoi, aroma finală să fie dată de notele de bază. Fiecare categorie este importantă, dar în special ultima. Motivul? Mirosul de care te vei bucura cel mai mult și pe care-l vei răspândi discret este cel final, dat de baza parfumului ales. 

Aplică-l pe piele și verifică aroma și după câteva ore

Pentru a ști exact cum se simte parfumul tău, testează-l pe piele și încearcă să simți toate cele trei categorii de note. Nu-l cataloga niciodată după notele de vârf, ci așteaptă să vezi dacă îți place și consideri că este potrivit pentru tine după câteva ore. Evită riscul de a-ți achiziționa un parfum care să nu-ți fie pe plac după câteva utilizări. Testează-l înainte și ai puțină răbdare. Alege din parfumurile Infinite Love cu diferite note olfactive pe cel potrivit gusturilor tale. 

Nu testa mai mult de 3 parfumuri în același timp

Cele mai citite articole

Testarea parfumurilor se face corect respectând câteva mici indicații. Limitează-te la cel mult trei în același timp. Mirosurile intense nu vor mai putea fi deosebite după ce-l de-al patrulea. Aceasta este una dintre principalele greșeli pe care persoanele care sunt în căutarea parfumului potrivit o fac.

Concentratia parfumului este importantă

Într-un magazin specializat de parfumuri vei găsi cel puțin trei variante, apă de toaletă, apă de parfum și parfum. Există și cea de-a patra opțiune, însă ea e mai puțin populară și nu toate brandurile o au – apa de colonie – cea mai puțin concentrată dintre toate și care persistă un timp destul de scurt. Dintre celelalte, parfumul are concentrația cea mai mare de uleiuri esențiale, până la 30%,  astfel că persistența durează până la opt ore. Apa de parfum are între 15 și 20%, iar apa de toaletă cel mult 15% concentrație. 

Care sunt categoriile de parfumuri existente pe piață?

Cele trei note de parfum combinate formează mai multe categorii de arome, între care floral, lemnos, fructat, oriental, condimentat sau de citrice. Acestea te vor ajuta să te orientezi în identificarea parfumului potrivit pentru tine, ținând cont de mirosurile tale favorite.

Unde îl aplici pentru a-i menține intensitatea mai mult timp?

Locurile potrivite pentru a aplica parfumul și a-l face să-și mențină intensitatea cât mai mult timp sunt cele cu puls. Pulverizează pe gât, la încheieturile mâinilor și chiar în spatele genunchilor. Parfumează-te pe cât posibil după ce ieși de la duș, căci porii tăi sunt deschiși și pielea va absorbi mai bine mirosul. Evita să-l dai pe haine, căci există riscul să păteze. 

Nu uita că parfumul potrivit pentru tine trebuie să te definească și să fie în ton cu personalitatea ta. Testează-l întotdeauna înainte să-l cumperi și aplică-l corect pe piele, pentru a te bucura de mirosul tău preferat cât mai mult timp.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum economisești consumul de gaz în lunile cele mai reci?

Read Next

Laptele fără lactoză: ce este și când este indicat să îl consumăm?

Most Popular