stirile addsite logo

Cum să-ți întreții garnitura de grădină?

Ce poate fi mai plăcut când vremea este frumoasă decât să petreci timp afară la soare în curtea sau grădina ta. În zilele de vară să te bucuri de soare pe șezlong sau pe o banca, să faci un grătar cu familia și prietenii sunt activități la ordinea zilei. Toate acestea se învârt în jurul mobilierului tău de grădină, iar dacă ai investit în piese de calitate, vei vrea ca acesta sa reziste cât mai mult. În afară de a-l proteja pe timpul iernii sau când ploua, există câteva moduri pentru a-l îngriji, în funcție de materialul din care este realizat.

Întreținere mobilier din lemn

Dacă ai ales pentru grădină mobilier din lemn, atunci grădina ta se va bucura de un aspect natural, rustic și plin de farmec. În cazul lemnului de esență tare care este mai rezistent, o curățare anuală cu apă și săpun ar trebui să fie suficiente, însă anumite tipuri de lemn pot necesita aplicarea unui ulei special. Folosește-l cu prudență totuși, pentru că în cazul stejarului de exemplu îl poate înnegri. Dacă mobilierul de grădină este de esență moale, este indicată curățarea în mod similar, cel puțin o dată pe an. Asigură-te că îl lași bine la uscat timp de 24-48 de ore. 

Întreținerea mobilierului metalic de grădină

Cele mai citite articole

Diferitele seturi de mobilier de gradina VidaXL necesită îngrijire diferită iar în cazul mobilierului de metal, diferența o face tipul acestuia. Indiferent dacă optezi pentru a îi reda strălucirea de odinioară sau pur și simplu o curățare, nu este deloc dificil dacă urmezi câțiva pași simpli. Pentru a curăța piesele de mobilier folosește un detergent blând, puțină apă, o cârpă și un burete. Atenție la produsele abrazive, deoarece acestea pot zgâria suprafața și expune metalul la umiditate, cauzând ruginirea acestuia. Dacă mobilierul este din fier, acesta poate rugini mai ales dacă vopseaua s-a crăpat. Așa că primul pas este să îndepărtezi rugina cu produse speciale și apoi să refaci stratul de vopsea. Mobilierul de aluminiu pe de altă parte, nu rugineste dar se poate oxida. Pentru a îndepărta petele ușoare curăță-l cu o soluție de apă și oțet sau lămâie. 

Întreținerea mobilierului de grădină  din ratan

Mobilierul de grădina din ratan nu necesita întreținere dificilă, fiind suficient să îl cureți periodic pentru ca praful și murdăria să nu se acumuleze între împletituri. De aceea ori de câte ori consideri ca se adună praf, cu o lavetă umedă și puțin săpun, șterge bine piesele de mobilier. Dacă se acumulează și între țesături, poți curăța cu o periuță de dinți. Dacă porțiuni din ratan sunt uscate sau despicate, acestea se pot remedia ușor cu ulei de in fierbinte. Acesta se absoarbe în ratan și se întărește, protejându-l. Asigură-te că uleiul este cald și nu rece, altfel se va usca și întări. 

Indiferent ce tip de mobilier de grădina alegi, întreținerea nu va fi grea. Lemnul, metalul și ratanul sunt toate destul de ușor de curățat, încât să te poți bucura de soare și timp petrecut afară, în cele mai bune condiții.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce trebuie să știi despre chisturile ovariene

Read Next

Top 3 idei de cocktailuri cu vodkă

Most Popular