stirile addsite logo

Sfaturi pentru o bună funcționare a șantierului

Lucrările pe șantier necesită atenție și supraveghere continuă, deoarece incidentele neprevăzute sunt la tot pasul. Dacă vrei să asiguri buna funcționare a șantierului am pregătit pentru tine un set de reguli de la care nu ar trebui să te abați. 

Ia în calcul situațiile neprevăzute

Lucrările de construcții sunt adesea sub semnul neprevăzutului, iar din acest motiv ar trebui să te asiguri că în orice situație ai o plasă de siguranță. Cea mai frecventă situație întâlnită pe șantiere este cea a întreruperii alimentării cu energie electrică, caz în care vei avea nevoie de generatoare. Nu trebuie să îți faci griji, pentru că vei gasi un generator stationar trifazat care să te ajute să alimentezi cu energie electrică utilajele sau sculele de care este nevoie pentru continuarea lucrărilor de șantier.

Un astfel de generator îți va oferi suficient de multă putere pentru acoperirea situațiilor deficitare, deoarece el este construit special pentru mediul industrial și implicit pentru astfel de situații, în care devine imperios necesar să ai la îndemână electricitatea necesară desfășurării lucrărilor. 

Realizează organigrama șantierului

Pentru a ști cu exactitate cui aloci anumite taskuri și pentru o mai bună înțelegere a ierarhiei în șantier este nevoie să realizezi o organigramă. Practic va trebui să faci o ierarhie a persoanelor care lucrează în șantier, luând în calcul funcția și specializarea, începând de la dirigintele de șantier și inginer și terminând cu echipele de muncitori care se ocupă de curățare. 

În acest fel toată lumea va ști în fața cui răspunde, iar echipele tale vor fi mai bine organizate, acest lucru fiind deosebit de util pentru o mai bună funcționare a șantierului.

Investește în utilaje și scule de calitate

Dacă vrei ca lucrările să înainteze repede și bine atunci tot ceea ce trebuie să faci este să investești în produse calitative. Sculele și echipamentele de lucru sunt foarte importante în procesul de construire deoarece ele pot facilita munca. Un utilaj înjumătățește timpul de lucru pentru anumite categorii de lucrări, iar acest lucru înseamnă mai mult timp folosit pentru a merge mai departe cu construcția. 

Cele mai citite articole

În plus, cea mai mare parte a sculelor realizează lucrări pe care mâna de lucru umană nu le poate realiza sau, în ipoteza în care acest lucru este posibil, procesul s-ar face într-un timp foarte lung. 

Alege doar personal calificat pe poziții cu răspundere

Pe un șantier neprevăzutul este mereu prezent, iar pentru a evita timpii morți și micile incidente este recomandat să lucrezi, cel puțin pe pozițiile de răspundere, cu persoane specializate. 

Firește, vei avea nevoie și de muncitori necalificați, însă acestora este obligatoriu să le faci instructajul de protecția muncii și să te asiguri că ei nu au influență în segmentul de lucrări care privesc siguranța în exploatare a construcției.

Se recomandă să nu aloci diferite tipuri de lucrări specifice unor persoane care nu au acea specializare tocmai pentru a fi sigur de reușita lucrării. Nu vei chema un electrician să amestece beton și nici nu vei pune un zugrav să realizeze rețeaua electrică a unei case. 

Alege persoane care sunt specializate pe anumite nișe și lasă-i să lucreze pe nișa lor, fără a-i exploata. Vremurile în care muncitorii erau oameni buni la toate au apus, pentru că în prezent poți găsi cu ușurință personalul de care ai nevoie chiar și fără să fii nevoit să faci compromisuri. 

Fii atent la avize

Avizele sunt deosebit de importante în lucrările de șantier, așa că dacă te preocupă buna funcționare a șantierului atunci va trebui să ai în vedere toate detaliile care țin de acestea. Cu avizele la zi, cu echipe puternice de muncitori și protecție pentru orice situație, lucrările șantierului tău se vor desfășura ca la carte iar tu vei fi pe deplin mulțumit. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Solutii practice pentru inchidere terasa

Read Next

6 produse de machiaj care nu trebuie să lipsească din geanta unei doamne

Most Popular