stirile addsite logo

5 criterii de care să ţii cont atunci când cauţi mânere pentru ferestrele din termopan

5 criterii de care să ţii cont atunci când cauţi mânere pentru ferestrele din termopan

Pentru orice tip de fereastră, mânerul este instrumentul cu ajutorul căruia o închizi şi o deschizi. Pe lângă acest aspect, mânerul are un rol important din punct de vedere al securităţii camerei. Nu în ultimul rând, este un obiect vizibil care contribuie la designul interior. Pentru ferestrele termopan trebuie să găseşti modelele potrivite care îndeplinesc o serie de criterii. Iată care sunt acestea:

Materialul potrivit

Mânerul trebuie să se armonizeze cu materialul din care este confecţionată fereastra. În cazul termopanelor, acestea pot fi din aluminiu, PVC sau lemn stratificat. Pentru oricare din aceste opţiuni poţi alege mânerele potrivite din inox, plastic sau aluminiu. Mânerele metalice au un plus la capitolul estetic, în timp ce plasticul creşte senzaţia de confort termic. Când alegi materialul pentru mânere trebuie să iei în calcul în primul rând rezistenţa în timp a ansamblului.

Culoarea

Culoarea reprezintă primul criteriu estetic. Indiferent de materialul ales, ai două opţiuni: mânere în ton cu rama ferestrei sau piese de rezistenţă. Dacă doreşti ca mânerul să rămână montat discret pe ramă, vei putea găsi exact aceeaşi nuanţă. În schimb, dacă alegi să personalizezi fereastra cu o notă aparte, poţi instala mânere într-o varietate de culori diferite: alb, argintiu, bronz, gri, inox, maro, negru sau titan.

Forma

Forma mânerului defineşte atât rezistenţa, cât şi aspectul acestui element. În funcţie de liniile prezente în cameră sau de stilul de design interior vei putea alege modelul potrivit. Forma ergonomică este uşor de utilizat deoarece se adaptează perfect la conturul palmei, în timp ce modelele cu unghiuri drepte pronunţate sunt mai masive din punct de vedere vizual. Intră pe meesenburg.ro pentru a găsi mânerele de fereastră potrivite în funcţie de modelul dorit.

Sensul de deschidere

Cele mai citite articole

Un alt criteriu de bază de care trebuie să ţii cont este sensul de deschidere a ferestrei. Dacă nu ai un model care poate fi montat pe ambele părţi, trebuie să alegi varianta potrivită în funcţie de direcţia în care se deschide fereastra. Ferestrele cu deschidere oscilobatantă au nevoie de mânere care se pot roti până la 180 de grade.

Funcţii suplimentare

Dincolo de utilitate şi design, mânerele ferestrelor reprezintă modul în care îţi securizezi camera. Printre funcţiile suplimentare pe care le poţi solicita se numără sistemele de securitate acţionate de mâner în feroneria ferestrei.

Alte elemente suplimentare sunt dedicate familiilor cu copii. Dacă doreşti să restricţionezi accesul celor mici la deschiderea ferestrei, poţi alege modele cu un buton ce trebuie apăsat în paralele cu acţiunea de rotire a mânerului. Întrucât butonul este mai greu de apăsat, fiind destinat doar adulţilor, cei mici nu vor putea roti mânerul.

O altă soluţie ce ţine de protejarea copiilor este alegerea unui mâner cu dispozitiv de siguranţă securizat cu cheie împotriva deschiderii ferestrelor. În cazul ferestrelor oscilobatante, acesta permite doar deschiderea batantă, pentru aerisire, atunci când dispozitivul se află în poziţia încuiat. Astfel, fereastra nu se deschide larg, ci rămâne rabatată în unghi pentru aerisire. Din punct de vedere estetic, sistemul de mici dimensiuni reprezintă o prezenţă discretă pe mânerul ferestrei. Totodată, atunci când este încuiat, dispozitivul îmbunătăţeşte rezistenţa ferestrei în caz de efracţie.

Rolul mânerului este de a controla feroneria unei ferestre. Acestea trebuie să protejeze împotriva efracţiei, să faciliteze deschiderea şi închiderea ferestrei şi să aibă eficienţă termică. Materialele din care sunt confecţionate mânerele depind de tipul ferestrei termopan pe care se montează. Ca elemente de design ai de ales dintr-o gamă variată de culori şi forme ce se potrivesc în cele mai diverse stiluri. Sistemele suplimentare de securitate îţi aduc mai multă linişte când vine vorba de siguranţa casei sau a copiilor.  

Cele mai citite articole

Read Previous

5 beneficii ale vitaminei d pentru organism

Read Next

Rolul si importanta serviciilor funerare

Most Popular