stirile addsite logo

Baterii auto cu tehnologie Start-Stop

Astăzi, majoritatea mașinilor sunt echipate cu sistem Start-Stop, așa că au fost create baterii auto inovatoare care o susțin: baterii cu tehnologia AGM pentru vehicule cu sistem Start-Stop avansat și frânare regenerativă și Blue Dynamic cu tehnologia EFB la sistemele tradiționale Start-Stop. 

Aceste baterii provin de la producătorii Exide, Banner, Rombat, Bosch, Fiamm, Varta. Bateriile auto cu tehnologia AGM opresc alternatorul în timpul accelerației și în timpul conducerii normale. Acest lucru permite roților să primească mai multă putere de la motor. Generatorul pornește din nou numai când încărcarea bateriei atinge limita inferioară setată. Bateria este descărcată și încărcată, furnizând în același timp energie numai pentru toate componentele electronice.

Frânare

Frânarea regenerativă transformă o parte din energia cinetică a vehiculului în energie electrică care este alimentată înapoi la baterie. Bateria trebuie să fie reîncărcabilă rapid și să aibă o capacitate suficientă pentru a primi energie suplimentară. Bateria auto ar trebui să funcționeze la un nivel scăzut de încărcare.

Oprirea și oprirea motorului

Când mașina se oprește, sistemul Start-Stop oprește motorul. Bateria trebuie, chiar și descărcată, să furnizeze suficientă putere de pornire pentru ca sistemul de aprindere al motorului să pornească din nou motorul.

Tehnologie avansată de fibră de sticlă absorbantă de acid plumb (AGM)

Cele mai citite articole

Alegând bacteria auto pe baza celei mai avansate tehnologii Absorbent Glass Mat, vei avea o baterie de o calitate excepțională, care poate satisface nevoile energetice ale celor mai exigente vehicule și echipamente. Bateria AGM este sigură și sigilată chiar și în cazul unei defecțiuni. Tehnologia AGM oferă de trei ori durata de viață a bateriilor convenționale, fiind ideală pentru sistemele avansate de pornire-oprire în care bateria trebuie să fie reîncărcată rapid cu energie de frânare regenerativă. Bateriile auto AGM sunt proiectate pentru a rezista condițiilor dure. Cu tehnologia avansată AGM, acest produs sofisticat oferă o putere maximă mult timp și nu necesită întreținere. 

Tehnologia EFB

Producătorii oferă produse bazate pe tehnologia îmbunătățită a bateriei de electroliți lichizi (EFB) care oferă o fiabilitate și o performanță mai bune decât bateriile standard cu plumb acid pentru mașini și camioane. Bateriile sunt proiectate pentru a satisface cerințele specifice ale clienților și sunt fabricate în fabrici din Europa pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate.

Bateriile EFB pot fi utilizate cu încărcare parțială și nu necesită încărcare / descărcare profundă, cum ar fi bateriile AGM. Acest lucru este posibil datorită unui material din plasă de poliester care se adaugă pe suprafața pozitivă a plăcii. Acest lucru ajută la ancorarea materialului activ al plăcii, ceea ce crește durata de viață a produsului.

Performanța de încărcare parțială și performanța de descărcare profundă sunt mai mult decât dublu față de bateriile convenționale. Suportă porniri frecvente ale motorului și perioade lungi de repaus ale motorului. Au un design de stabilitate termică pentru utilizare în compartimentul motorului și climă caldă. Sunt ideale pentru vehiculele echipate cu un sistem Start-Stop fără frânare regenerativă, precum și vehiculele cu un consum ridicat de energie.

Cele mai citite articole

Read Previous

Costum de baie modern și atractiv

Read Next

6 ținute sexy pentru vara aceasta

Most Popular