stirile addsite logo

Care sunt avantajele unui videointerfon?

În prezent poți alege dintre două tipuri de interfoane, audio sau video. În timp ce interfoanele audio permit o comunicare bidirecțională strict vocală cu persoanele din exterior pentru a le permite accesul în bloc sau casă, videointerfoanele îți oferă posibilitatea să vezi și să auzi în timp real persoana care te-a apelat. Înainte să instalezi un sistem de interfon video, poate fi util să afli 3 beneficii pe care ți le poate aduce un videointerfon. 

  • Îți permite contactul vizual cu musafirul 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui interfon video pentru blocuri si case este că îți permite filtrarea vizitatorilor. Cu ajutorul acestui aparat poți îmbunătăți semnificativ nivelul de siguranță al unei clădiri, întrucât poți împiedica orice musafir nedorit să te viziteze. Acest sistem este foarte practic atât pentru vârstnici, persoane care locuiesc singure, cât și pentru familiile cu copii. Posibilitatea de a vedea imediat cine este la ușa de la intrare în bloc sau la poartă te poate face să te simți mai în siguranță în propria locuință. 

Deși un interfon video nu permite un control și o monitorizare continuă a exteriorului asemenea unei camere de supraveghere, în momentul discuției dintre tine și persoana care a sunat te poți simți mai confortabil știind aspectul fizic al acesteia. 

  • Este rezistent, durabil și are funcții moderne

Pe piață poți găsi videointerfoane cu numeroase funcții moderne care îți pot facilita comunicarea cu persoana din exterior. Există sisteme cu LED-uri albe pentru obținerea unei imagini color pe timp de noapte, tastatură touch iluminată, mod silențios, posibilitatea de a selecta un anumit sunet de apel și volumul acestuia și altele, în funcție de modelul ales. 

Cele mai citite articole

De asemenea, videointerfoanele sunt rezistente la umiditate, ploaie, zăpadă și la temperaturi extreme, multe modele funcționând chiar și la -30 grade Celsius. În funcție de furnizorul de la care achiziționezi sistemul de interfon video, poți beneficia de ecran cu sticlă securizată chimic și carcasă din aluminiu cu grade de protecție IP44.

  • Este ușor de montat

Cele mai multe blocuri beneficiază deja de un sistem de interfon amplasat la intrarea principală a clădirii, cu unități individuale în fiecare apartament. De asemenea, vila sau casa ta poate fi prevăzută deja cu un interfon audio. În acest sens, este important să afli că un videointerfon bun poate înlocui direct unitatea mai veche și poate folosi cablajul existent, ceea ce permite reducerea costurilor de instalare. 

Pe lângă faptul că este ușor și eficient din punct de vedere al costurilor să montezi un sistem de interfon video, acesta adaugă plus valoare proprietății pe piața imobiliară dacă vrei să dai în chirie locuința. Există chiriași care se pot aștepta la facilități precum un interfon video și pot fi dispuși să plătească mai mult pentru acest confort.  

Un videointerfon se poate potrivi în orice stil de amenajare interioară. În plus, are capacitatea de a conferi locuinței un aspect modern și digitalizat încă de la intrare în casă. Consultă ofertele la interfoane video și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale pentru un plus de siguranță și control!

Cele mai citite articole

Read Previous

Un inel cu diamant pentru o cerere in casatorie

Read Next

Cum folosești banda LED în casa? 4 Idei decorative

Most Popular