stirile addsite logo

Cum folosești banda LED în casa? 4 Idei decorative

Lumina poate influența atmosfera și estetica din locuința, grădina sau terasa ta. Pe lângă lămpi, lustre, veioze și aplice de perete mai există și alte soluții de iluminat prin care poți obține o ambianță romantică sau, dimpotrivă, dramatică și futuristă, în funcție de preferințele tale. 

Maleabile, subțiri și discrete, benzile LED au o intensitate luminoasă blândă și pot oferi interiorului un aspect vizual deosebit și unic. În rândurile de mai jos afli 4 moduri prin care poți integra o bandă LED în decorul locuinței tale. 

  • În spatele mobilierului

Adaugă pieselor tale de mobilier o strălucire aparte, indiferent că se află în living, dormitor sau baie! Printre cele mai potrivite articole de mobilă pe care poți monta o bandă LED sunt: 

  • canapelele și fotoliile: instalează luminile pe marginea inferioară a canapelei și fotoliilor pentru a le oferi un aspect contemporan;
  • dulapurile: poți adăuga banda LED pe marginea de jos a pieselor de mobilier, atât pe cele montate pe perete, cât și pe cele de pe podea;
  • paturile: dacă vrei să scoți în evidență această piesă de mobilier, aplică banda cu leduri de jur împrejurul patului. Pentru un efect mai discret, amplasează luminile doar în spatele tăbliei de la capătul acestuia pentru a obține o ambianță romantică;
  • rafturile sau biblioteca: cu ajutorul benzii de lumini îți poți scoate în evidență cărțile preferate, obiectele de colecție sau alte articole într-un mod captivant. Pentru a face asta este nevoie să lipești LED-urile sub rafturi sau în spatele acestora;
  • mesele: poți lipi banda luminoasă sub masa de dining sau celei de cafea dacă forma lor îți permite. În cazul în care ai o măsuță de toaletă cu oglindă în dormitor, o poți accentua folosind lumina fie pe partea din față a acesteia, fie pe cea din spate, în funcție de gusturile tale. 

Este recomandat să alegi o bandă cu leduri în funcție de dimensiunea, luminozitatea și culoarea acestora. Pentru a obține un efect cromatic plăcut, poți comanda banda LED RGB de pe concris.ro, cu peste 10 culori și efecte speciale, astfel încât să experimentezi mai multe variante de design. 

  • În interiorul sertarelor

Dacă montarea benzii LED sub piesele de mobilier reprezintă o soluție mai degrabă estetică, iluminarea interiorului dulapurilor și sertarelor este o variantă mai funcțională. Poți să le lipești în de-a lungul marginilor interioare ale sertarelor de la birou, noptiere, dulapuri din bucătărie sau în șifonier. În acest mod, îți poate fi mai ușor să găsești obiectele de care ai nevoie, fără să mai răscolești tot ce ai prin dulap.  

  • Sub oglinzi sau împrejurul lor

Cele mai citite articole

O altă opțiune decorativă este să amplasezi banda cu lumini LED sub oglinda din baie sau împrejurul celei de pe hol, dormitor sau living. Iluminarea de fundal a unei oglinzi este o variantă modernă, futuristă și practică în comparație cu becurile tradiționale pentru oglinzile de deasupra lavoarului. De asemenea, aceasta creează o incandescență blândă și oferă un nivel uniform de iluminare, limitând umbrele. 

  • În spatele calculatorului sau televizorului

Un alt truc simplu este să fixezi o bandă cu leduri de jur împrejurul electronicelor de dimensiuni mari. Pe lângă efectul estetic deosebit, instalarea unei astfel benzi poate avea o acțiune benefică și asupra ochilor tăi. Odată ce o amplasezi în spatele ecranelor, luminozitatea din cameră crește și poți reduce, astfel, oboseala ochilor cauzată de contrastul puternic dintre monitorul luminos și încăperea întunecată. [1]

După cum observi, banda LED reprezintă o modalitate prin care poți adăuga atât luminozitate unei încăperi, cât și un plus estetic acesteia. Achiziționează o bandă luminoasă și lasă-ți creativitatea să te ghideze pentru a crea o ambianță plăcută și originală!

[1] “The Healthy Journal – Gluten, Dairy, Sugar Free Recipes, Interviews and Health Articles.” Https://Www.thehealthyjournal.com, 2023, www.thehealthyjournal.com/faq/why-do-people-put-light-strips-behind-tv#:~:text=Can%20you%20put%20light%20strips,the%20back%20of%20the%20TV.. Accesat la 6 Jan. 2023.


Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt avantajele unui videointerfon?

Read Next

Temperatura în frigider – Cum o reglăm corect ca să prevenim stricarea frigiderului și a alimentelor

Most Popular