stirile addsite logo

Ce este si cum functioneaza o casa de amanet?

O casa de amanet este un broker autorizat si reglementat care ofera imprumuturi garantate (imprumuturi rapide) in schimbul proprietatii personale. Finantarea  este instantanee si nu imbunatateste sau nu dauneaza scorurilor de credit.

 Punctul de popularitate al lor este ca aceste imprumuturi sunt obtinute rapid fara procese de aplicare sau perioade de asteptare. Casele de amanet aur dau bani imprumut pe loc pe baza garantiei pe care proprietarul este dispus sa o lase. 

Casele de amanet accepta aproape orice tip de articole drept garantie pentru un imprumut pe termen scurt. Cand se lasa un obiect o casa  de amanet, creditorul evalueaza statutul sau si ofera echivalentul unui anumit procent din valoare.

Cele mai citite articole

Apoi, exista o perioada scurta de timp pentru a rambursa imprumutul cu dobanda. Daca se face acest lucru, creditorul returneaza bunul lasat drept gaj. Daca nu, creditorul va ramane in posesia obiectului care a fost lasat gaj si va incerca sa-l vanda pentru un profit.

Ce alternative exista?

Persoanele care folosesc aceste tipuri de servicii stiu cum functioneaza o casa de amanet, dar poate ca nu au luat in considerare alte optiuni care sa garanteze bunastarea activelor lor atunci cand au nevoie de lichiditati rapid pentru cheltuielile lor sau in cazul in care trebuie sa plateasca o datorie.

  • Banca –  Multi dintre cei care iau in considerare serviciile unei case de amanet se nu pot aplica pentru un credit la banca. Este important sa fie increzatori sa dicute cu banca, deoarece, in functie de caz, exista diferite optiuni, iar directorii de sucursale ii pot ghida cu privire la actiunile de urmat. De asemenea, casele de amanet reprezinta unele dintre cele mai bune solutii pentru aceste persoane.
  • Refinantarile –  Cand exista datorii, se poate incepe un plan de plata cu banca sau unul pe cont propriu, in care se iau in calcul optiunile de a returna banii si de a defini care sunt cele mai potrivite metode de a restitui o datorie. Astfel, este evident faptul ca o persoana va trebui sa ia in calcul toate eventualele solutii, inclusiv amanetarea anumitor bunuri proprii pentru a plati o datorie. 
  • IFN-urile – de cele mai multe ori, IFN-urile nu cer dovada veniturilor, mai ales pentru sumele mici, insa si dobanda este una foarte mare si de foarte multe ori, atunci cand exista obiecte de amanetat, persoana in cauza va prefera sa apeleze la aceste metode, pentru a evita dobanzile uriase practicate de un IFN.

Cand se pot dovedi utile casele de amanet?

In cazul in care solutiile clasice de a obtine bani nu functioneaza, amanetul este una dintre cele mai rapide solutii. Fie ca este vorba despre o datorie ce poate fi platita urgent, fie ca este vorba despre o persoana care are multe bunuri cu care nu mai face nimic si de care vrea sa scape urgent, amanetul raspunde tuturor solicitantilor la fel. Se va evalua obiectul si se va oferi suma de bani aferenta acestuia, in urma evaluarii facute de specialisti.

Cele mai citite articole

Read Previous

Țara cu cele mai multe restaurante cu stele Michelin

Read Next

Cum să ai o sarcină fără probleme? 12 recomandări de care să ții cont

Most Popular