stirile addsite logo

Ce trebuie să conțină un echipament moto complet?

Pasionații de două roți știu întotdeauna că viața are prioritate și că nu te poți numi motociclist fără să ai un echipament moto adecvat. Înainte de a urca pe un motor și de a pleca la drum, fie că obișnuiești să mergi în oraș sau îți plac traseele off-road, ai nevoie de protecție. Acest lucru se traduce prin achiziționarea tuturor articolelor necesare pentru confortul și siguranța ta. 

În magazinele de specialitate, există o varietate de produse și accesorii moto din care să le alegi pe cele care corespund nevoilor tale: de la căști și mănuși moto, până la combinezoane de circuit sau gecile moto de stradă. 

Iată ce trebuie să conțină un echipament moto complet:

Casca – principala componentă din echipamentul moto

Orice articol moto alegi, asigură-te că este de calitate superioară. Casca moto este principala componentă din echipamentul tău, fiind obligatoriu de purtat de fiecare dată când te urci pe motocicletă. Pentru că protejează una dintre cele mai expuse și vulnerabile zone din corp este lesne de înțeles că trebuie să acorzi o atenție sporită achiziționării sale. O cască moto perfectă trebuie să ofere protecție sporită în cazul unui eventual accident. Asigură-te că alegi o mărime potrivită, astfel încât să nu fie prea largă, ci să se fixeze perfect pe forma capul tău, dar fără să-ți creeze vreun disconfort. Exista mai multe modele din care sa alegi. Cea integrală (Full Face), care îți acoperă întreaga față, este recomandată pentru circuit și pentru călătoriile în afara orașelor. Casca „Open Face” sau cea „Flip-Up” poate fi folosită în localități pentru plimbările pe distanțe mai scurte. Indiferent pe care o alegi, ea trebuie să fie rezistentă la impact și să aibă măsura potrivită. 

Mănușile moto

Cele mai citite articole

Mâinile sunt o parte a corpului extrem de expusă, motiv pentru care e esențial să-ți alegi o pereche de mănuși moto. Vei găsi mănuși moto din piele naturală, din material textil sau mix din cele două. Modelul ales de tine trebuie să fie fix, degetele să-ți ajungă până în capăt și, cel mai important, să poți strânge pumnul fără să simți disconfort. 

Geaca de motociclist 

Indiferent de sezon, geaca moto nu trebuie să-ți lipsească din echipament. Gecile din piele sunt preferate de motocicliști pentru că sunt impermeabile, protejează împotriva vântului și sunt în același timp moderne. La fel ca și celelalte accesorii, jacheta trebuie să fie fixă, însă trebuie să-ți permită în același timp să te miști fără să o simți incomodă.  

Pantalonii moto sau combinezonul

Pantalonii vin în completarea gecii și, deși pot părea inconfortabili, în special atunci când este cald afară, ei au rolul de a te proteja în cazul unor posibile accidentări. Vei găsi modele care permit aerisirea corpului și care sunt realizați din materiale speciale. Dacă ești pasionat de sporturi extreme și adori experiențele de pe circuit sau off-road, atunci un combinezon este alegerea potrivită pentru tine și reprezintă o variantă la costumul moto din două piese, cu pantaloni și jachetă.

Ghetele 

O ultimă componentă a echipamentului moto complet o reprezintă încălțămintea. Ghetele moto se găsesc în diverse modele și dimensiuni, în funcție de preferințele fiecăruia. În general, sunt realizate din piele și microfibră, sunt rezistente la apă, au talpă aderentă și zone cu protecție sporită. 

Pasiunea înseamnă responsabilitate, iar acest lucru este valabil pentru iubitorii de două roți. Investește într-un echipament moto complet din care să nu lipsească mănușile, casca, ghetele moto, geaca și pantalonii, înainte de a pleca în prima ta aventură pe motocicletă. Pune întotdeauna siguranța pe primul lor! 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să-ți îmbunătățești calitatea somnului? 10 sfaturi

Read Next

De ce sunt atat de populare cosurile gourmet de Craciun?

Most Popular