stirile addsite logo

Cum alegi băutura potrivită în funcție de eveniment: 5 sfaturi

Cum alegi băutura potrivită în funcție de eveniment: 5 sfaturi

Găzduirea unui eveniment poate fi o sarcină stresantă. Sunt multe lucruri la care trebuie să te gândești, de la metodele de distracție la decorațiuni și invitați. Una dintre cele mai importante aspecte este ce băuturi servești. Ai multe opțiuni la dispoziție, dar trebuie să știi cum să iei decizia potrivită. Evenimentele sunt în primul rând prilejuri de socializare, dar detaliile fac diferența. Este important ca invitații să se simtă comozi și bine primiți. De asemenea, mâncarea trebuie să îi încânte. Atmosfera depinde de cine prezintă evenimentul, dar și de băuturi. Consumate cu moderație, acestea înveselesc și încurajează socializarea. Descoperă în continuare 5 sfaturi pentru a alege băutura potrivită pentru orice eveniment.

Ține cont de ocazie și de natura evenimentului

Ca să alegi băutura potrivită, trebuie să iei în calcul scopul evenimentului și natura sa. Dacă este o întâlnire informală, poți intra pe Nitelashop.ro pentru a comanda vin și bere de calitate. Poți alege vinuri ușoare, cu gust accesibil oricărei categorii de consumatori, dar și vinuri premium, pentru a impresiona. În cazul berii, te poți limita la obișnuitul pilsner, dar poți încerca și diferite beri de tip ale, stout sau artizanale. În schimb, dacă evenimentul este formal, poți cumpăra coniac, brandy, șampanie și vinuri de colecție. 

Ia în calcul preferințele invitaților

Invitații au gusturi diverse și, cu cât sunt mai mulți, cu atât sunt mai greu de mulțumit. Vorbește cu ei înainte de eveniment și află ce le place. În cazul nunților sau botezurilor, alege câteva tipuri de băuturi populare, ca vinul, berea, aperitivele. Dacă evenimentul este mai restrâns, ține cont de educația și nivelul lor de trai. Dacă ai o întâlnire de afaceri, alege un coniac vechi sau un vin de colecție. În cazul în care te întâlnești cu rudele din alt oraș, poți cumpăra băuturi populare, care combină calitatea cu accesibilitatea.

Respectă tematica evenimentului

Cele mai citite articole

Dacă organizezi o petrecere de Crăciun, vei încânta invitații cu un vin roșu fiert cu scorțișoară și coji de portocală. Un cocktail Hot Toddy, care se face cu apă caldă, whisky, scorțișoară și cuișoare este o alternativă inedită, cu care impresionezi. Dacă participanții la eveniment sunt preponderent femei, băuturile dulci, ca lichiorurile, se dovedesc o alegere inspirată. Cocktailurile colorate sunt ideale pentru o petrecere la piscină sau la plajă. În schimb, cocktailurile clasice se recomandă la petreceri cu tematică inspirată din cărțile și filmele din era Jazzului sau a anilor ‘50.

Bugetul disponibil

Poate că îți dorești să servești băuturi diverse și scumpe, dar uneori bugetul nu îți permite să cumperi tot ce vrei. Degeaba alegi cele mai bune licori dacă nu ajung pentru toată lumea sau se termină după câteva rânduri. Fă un calcul în funcție de numărul de invitați, tipul de băuturi pe care vrei să le servești și banii pe care îi ai la dispoziție. În funcție de rezultatul acestuia, adaptează-te și ia decizia finală legată de branduri și numărul de sticle. Este bine să nu servești doar un tip de băutură, pentru a evita situația în care oamenii sunt nemulțumiți și nu au alternativă.

Ține cont de paharele pe care le ai la dispoziție

Poate părea ciudat să te ghidezi în alegerea băuturilor în funcție de ce pahare ai acasă, dar, dacă servești licorile în pahare nepotrivite, riști să te faci de râs. Bineînțeles, odată cu băuturile poți comanda și un set de pahare potrivite, dar nu mereu ai timpul sau banii necesari. La o întâlnire între prieteni apropiați poți bea din orice, dar, dacă la eveniment vin colegi, colaboratori sau alte persoane care nu te cunosc atât de bine, trebuie să alegi recipientele potrivite: cupe pentru vin, pahare speciale pentru whisky sau tequila, etc.

Alegerea băuturilor pentru un eveniment trebuie făcută cu atenție. Ține cont de sfaturile noastre și impresionează-ți invitații.

Cele mai citite articole

Read Previous

Deții un cap tractor? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să găsești mai ușor marfă pentru transport!

Read Next

Gastric sleeve (micșorarea stomacului): Procedură, beneficii, dezavantaje

Most Popular