Cum alegi cel mai bun hamac? 4 recomandări

Dacă aveți un mic spațiu care să permită instalarea unui hamac, acesta este cea mai bună soluție pentru relaxare și un somn odihnitor în zilele toride de vară. Asemenea accesoriu este util pentru că imită cel mai bine forma coloanei vertebrale, nu acumulează căldura (în special cea generată de corpul uman), este ușor de instalat și depozitat. Dar care sunt criteriile ce trebuie avute în vedere pentru alegerea unui hamac? Rândurile de mai jos vin să lămurească lucrurile.

Dimensiunile – single sau dublu?

Hamacul tip single este o alegere bună mai cu seamă pentru cei care plănuiesc să îl transporte în călătorii în natură, fiind mai ușor și mai compact. În același timp, hamacul single nu oferă spațiul pe care îl poate oferi un hamac dublu și, chiar dacă există hamacuri care pot suporta greutăți de până la 180-200 Kg, găsirea unui hamac potrivit greutății utilizatorului poate fi destul de dificilă.

Pe lângă greutatea maximă suportată, care poate depăși 220 Kg, hamacul dublu oferă un spațiu mult mai generos pentru relaxare (chiar peste 2 m în lungime) și posibilitatea ca cel puțin 2 persoane să se poată relaxa împreună.

Materialul din care este realizat

În general, prima opțiune pentru marea majoritate a producătorilor de hamace este bumbacul sau bumbacul dens, fiind un material cu proprietăți extraordinare: este ușor, lasă pielea să respire, oferă confort sporit, este rezistent și ușor de spălat.

Poliesterul este o fibră sintetică foarte rezistentă la intemperii, hamacele realizate din acest material fiind mai potrivite pentru a sta afară pe toata perioada verii. O altă fibră artificială este nylon-ul care este situată ca și proprietăți între bumbac și poliester; se usucă mai repede, este mai ușoară și deci mai potrivită pentru expediții în natură.

Cele mai citite articole

Indiferent că alegi hamace din bumbac sau din plasă de fibre sintetice, prețul este, în marea majoritate a cazurilor, indicatorul perfect pentru calitatea produsului achiziționat.

Accesoriile esențiale

În general, kitul de prindere este suficient pentru marea majoritate a spațiilor și a situațiilor în care se poate monta un hamac; este recomandat totuși să avem în vedere achiziționarea unui set separat de corzi de prindere (minim 3-3,5 cm grosime) și carabine corespunzătoare pentru o fixare adecvată.

Pentru concediile la munte sau în zone mai răcoroase, un material izolator între corp și hamac va furniza atât de necesara izolație contra temperaturii scăzute. Pentru protejarea împotriva ploii există foi de cort special adaptate pentru acest gen de campare (nu oferă, totuși, protecție totală, mai ales dacă ploaia este însoțită de rafale de vânt din lateral). Există chiar și plase de protecție 3600 contra insectelor – pentru concediile în deltă sau în zone în care vegetația bogată adăpostește și o varietate mare de insecte.

Achiziție online sau din magazin clasic?

Dacă știm exact la ce anume vom folosi hamacul și care este bugetul pentru această investiție, putem încerca să îl găsim într-un magazin clasic. În acest mod, putem să vedem și să simțim materialul din care este făcut, să testăm calitatea și modul în care se fixează, dar să obținem și răspunsuri la întrebări legate de un astfel de produs. Pe de altă parte, achiziția online înseamnă mai puțin stres legat de căutări și livrare la domiciliu cu posibilitatea de a returna produsul fără costuri suplimentare în 14 zile.

Un hamac de calitate, care să fie potrivit caracteristicilor fizionomice ale utilizatorului este accesoriul esențial pentru momente de relaxare veritabilă. Pentru vacanțe în natură și pentru momente de odihnă în grădina din spatele casei, hamacul poate deveni cea mai folositoare investiție și cel mai bun prieten pentru foarte mult timp.

Cele mai citite articole

Read Previous

Top 10 Superstiții ale jucătorilor de cazino online

Read Next

Te muți la casă nouă? IATĂ ce ar trebui să cumperi pentru confortul propriului cămin

Most Popular