stirile addsite logo

Cum organizezi o cină cu prietenii? 4 recomandări

Dacă v-ați plictisit de cluburi și terase sau vremea de afară îndeamnă mai mult la stat în casă, ar fi idee o potrivită să-ți inviți prieteni pe la tine, pentru o cină relaxată.

Se vor bucura că pot să schimbe astfel registrul distracției și îți vor accepta invitația, iar datoria ta e sa nu-i dezamăgești și să-i faci să se simtă cât mai bine.

Aceasta depinde în bună măsură de modul în care te organizezi, iar dacă ai nevoie de niște sfaturi în acest sens, le găsești în rândurile de mai jos.

Alege vinul în funcție de meniu

Se știe că vinul este cel ai bun companion pentru mâncare, însă nu trebuie să faci greșeala de a alege un singur sortiment, chiar dacă e vorba de cel mai bun soi. Vinul trebuie să se potrivească perfect cu mâncarea, iar dacă meniul include mai multe feluri, vei avea nevoie de 2-3 soiuri de vin diferite.

Astfel, pentru felurile de mâncare cu carne albă trebuie să servești un vin de aceeași culoare, iar pentru felurile cu carne roșie, alege o sticlă de vin roșu. De asemenea este bine ca vinul să provină din aceeași regiune ca și mâncarea.

Nu în ultimul rând gustul și textura vinului trebuie să fie în ton cu mâncarea alături de care este servit.

Ține cont de preferințele culinare ale invitaților

Dacă sunteți prieteni apropiați, ar trebui să ai măcar o idee despre preferințele invitaților în materie de mâncare și băutură. Este important acest detaliu, pentru că te ajută să încropești un meniu care să fie pe placul tuturor. Evident, dacă știi că unul dinte invitați detestă un anumit fel de mâncare, vei evita să servești la masă chiar felul respectiv, chiar dacă acesta e specialitatea casei.

Cele mai citite articole

Totodată, dacă există printre invitați persoane cu nevoi alimentare speciale, ține cont de acest detaliu și pregătește-le un meniu adecvat. De exemplu, pot fi persoane cu alergii la anumite alimente, persoane care țin un anumit regim, sau care sunt la cură de slăbire. De asemenea, dacă ai prieteni vegetarieni sau vegani, pregătește-le ceva pe gustul lor.

Nu încerca rețete pe care nu le-ai mai gătit

Deși vorbim de o întâlnire între prieteni și nu de un eveniment festiv, nu ți-ai dori să-ți surprinzi neplăcut invitații cu un fel de mâncare nu foarte reușit. Prin urmare, un astfel de eveniment nu este ocazia cea mai potrivită pentru a încerca o rețetă nouă, oricât de simplă sau delicioasă ar părea.

Cel mai bine este să te bazezi pe rețetele pe care le-ai  mai preparat și înainte și știi sigur că îți ies perfect. Dacă vrei totuși să îți tratezi invitații cu ceva cu totul special, poți să apelezi la un serviciu de food-delivery.

Aceste servicii au devenit deja ceva obișnuit și nimeni nu te va critica dacă vei comanda ceva foarte sofisticat de la un restaurant renumit pentru respectivul fel de mâncare.

Nu lăsa pregătirile pe ultima sută de metri

Pregătirile pentru un astfel de eveniment trebuie începute cam cu o săptămână înainte, astfel încât să poți face totul calculat fără teama că vei intra în criză de timp.

De obicei, astfel de evenimente se organizează în weekend, așa că e bine să-ți rogi prietenii să confirme participarea până cel târziu la jumătatea săptămânii. Astfel poți face lista de invitați, iar în funcție de aceasta să faci cumpărăturile necesare, apoi să începi pregătirile.

E bine să gătești câteva porții în plus pentru cazul în care ar apărea oaspeți de ultim moment sau unii dintre invitați ar mai cere un supliment pentru că le-a plăcut foarte mult un anume fel.

În acest mod, poți miza pe o seară reușită în compania prietenilor, care nu vor regreta că au dat curs invitației la cină.

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce Anglia este una dintre favoritele pentru câștigarea Campionatului Mondial din Qatar

Read Next

Deții un cap tractor? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să găsești mai ușor marfă pentru transport!

Most Popular