stirile addsite logo

De ce Anglia este una dintre favoritele pentru câștigarea Campionatului Mondial din Qatar

Suntem deja din ce în ce mai aproape de luna noiembrie și deși în mod normal asta nu înseamnă mare lucru, în acest sezon lucrurile stau foarte diferit. La sfârșit de noiembrie și început de decembrie vom avea parte de Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, poate cea mai așteptată competiție de către toți fanii fotbalului.

Poate că fanii care așteaptă cel mai mult acest turneu final sunt chiar cei englezi. De ce? Pentru că pare că naționala lor se îndreaptă în sfârșit în direcția cea bună. Anglia a câștigat ultima și singura oară un turneu final în 1966, iar de atunci englezii au avut parte numai de dezamăgiri și vise sfărâmate. În ultimii ani însă, deși dezamăgirile au venit, ele au adus și optimism pentru că pare că trendul este ascendent.

În 2018, naționala pregătită de tânărul Gareth Southgate a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial din Rusia. La Euro 2020 elevii lui Southgate au reușit să ajungă chiar până în finală, pe care au pierdut-o la limită, la penalty-uri. Tocmai de aceea pare că pasul firesc acum este câștigarea turneului. Cei care pariază pe World Cup poate că vor avea motivele lor de îndoială privind Anglia, dar cu o cotă de 7.50, naționala din Albion poate să fie o variantă extrem de atractivă.

Care sunt însă argumentele englezilor în acest sens?

Un lot plin de tineri talentați

Înainte de orice, trebuie reținut că Anglia are unul dintre cele mai bune loturi de la acest Campionat Mondial. Și nu e doar un lot foarte talentat dar și unul foarte tânăr, capabil să aibă rezistența fizică necesară pentru un turneu în mijlocul sezonului, dar și unul care va asigura performanțe în viitor. Nume importante precum Jadon Sancho, Jude Bellingham, Trent Alexander Arnold, Marcius Rashford sau Bukayo Saka vor fi în Qatar, iar asta va conta enorm. Dincolo de aceste nume deja cunoscute, Aaron Ramsdale este un nume nou care va asigura postul de portar și marele său plus față de Pickford este că are un joc de picior care va permite englezilor să construiască din spate, fără să fie nevoiți să apeleze la clasicele mingi lungi. 

Antrenorul

Cele mai citite articole

Gareth Southgate a fost criticat la început de multe persoane pentru că nu ar avea pregătirea necesară să ajungă antrenorul Angliei, însă în cele din urmă se pare că a demonstrat tuturor că greșesc. Southgate s-a impus la naționala Angliei, federația are încredere în el, la fel și majoritatea fanilor, iar jucătorii par că se înțeleg de minune cu el. Asta este extrem de important, e nevoia ca antrenorul să aibă o relație foarte bună cu jucătorii. 

Fanii

În fotbal, fanii sunt foarte importanți chiar și când nu joci acasă. Sau mai bine spus, mai ales atunci. Asta pentru că vei fi într-un mediu nou, o să ai nevoie de toată susținerea pe care poți să o primești, iar încurajările venite din partea fanilor vor contribui decisiv la asta. 

Așadar, iată de ce Anglia este una dintre marile favorite pentru a cuceri marele trofeu.

sursa foto: unsplash.com 

Cele mai citite articole

Read Previous

Evenimente pe care n-ar trebui să le ratezi toamna aceasta

Read Next

Cum organizezi o cină cu prietenii? 4 recomandări

Most Popular