stirile addsite logo

Cum să-ți decorezi livingul de Crăciun: 7 sfaturi

Cum să-ți decorezi livingul de Crăciun: 7 sfaturi

Crăciunul este magic, spectaculos și surprinzător, dar în același timp, copleșitor. Este necesar să cumperi o mulțime de cadouri, să pregătești mâncăruri de sezon și să alegi cele mai frumoase decorațiuni pentru casă. 

O atenție specială trebuie să-i acorzi livingului, deoarece este încăperea unde îți vei primi oaspeții și te vei distra alături de întreaga familie. Din acest motiv, este esențial să creezi un decor de basm, care să-i impresioneze pe toți cei care-ți vor trece pragul. Dacă nu ai inspirație, descoperă mai jos câteva sfaturi cu privire la amenajarea sufrageriei pentru Crăciun!

1. Alege un brad artificial colorat

Dacă iubești natura sau pur și simplu vrei să te bucuri de un decor deosebit, alege un brad artificial. Fără îndoială, acesta este cel mai important element pe care trebuie să-l iei în calcul pentru decorarea livingului. Dacă, însă, te-ai gândit la ceva mai special pentru acest an, alege un brad artificial colorat. Există numeroase variante de nuanțe, așa că nu trebuie să mai folosești prea multe ornamente, ci îl poți păstra cât mai simplu.

2. Folosește copaci cu LED-uri

În situația în care nu ai suficient loc în living pentru un brad impunător, poți miza pe alte tipuri de decorațiuni pentru Crăciun. Copacii cu LED-uri aduc lumină în casă și creează magie oriunde sunt așezați. Aceștia pot înlocui cu succes bradul, dar totodată pot fi utilizați și ca decoruri conexe, mai ales într-o cameră spațioasă.

3. Obține un decor festiv cu globuri și figurine

Orice decor de Crăciun trebuie să includă diferite figurine specifice acestei sărbători. Îngerașii oferă candoare și transformă spațiul într-un loc vesel și senin. La fel de elegante sunt și globurile de diferite dimensiuni, cu zăpadă și peisaje de Crăciun în interiorul lor, care te duc instant cu gândul la copilărie. Le poți pune în orice loc din living – la fereastră, pe măsuța de cafea, în bibliotecă sau pe podea – ca să aduci magia sărbătorilor de iarnă în sufrageria ta.

4. Gândește-te la o paletă de culori adecvată

Cu siguranță nu vei da greș dacă alegi un decor în nuanțe de alb și roșu! Totuși, fiind vorba de cea mai importantă cameră din locuință, poți alege și alte combinații. Îți dorești mai multă eleganță? Atunci folosește auriul în combinație cu albul. 

Cele mai citite articole

Vrei să-i oferi livingului mai multă prospețime? Încearcă albastrul. Transformă-l într-o culoare de accent prin câteva perne decorative, panglici și globuri albastre. 

Roșu și auriu, alb și violet, verde și maro, astfel de combinații de culori pot fi utilizate pentru decorul festiv al livingului. Ai grijă să existe o coerență între decorațiunile folosite și să mergi pe cel mult trei culori pe care să le folosești în întreaga încăpere.

5. Adaugă luminițe peste tot în cameră

Este binecunoscut faptul că luminile sunt cele care conturează un cadru feeric. Dacă nu vrei să insiști cu prea multă beteală, globulețe și panglici, poți să realizezi un decor de poveste cu ajutorul instalațiilor și ghirlandelor luminoase. 

Adaugă becuri luminoase în vase de sticlă și așază-le pin toată camera. Nu uita nici de instalații! Poți să le folosești pe pereți, la fereastră, pe masa festivă, ori pentru a înconjura diferite elemente (un tablou sau chiar șemineul).

6. Utilizează produse textile cu imprimeuri de sezon

În perioada Crăciunului, magazinele sunt pline de produse cu motive specifice. Dacă preferi să-ți amenajezi livingul într-un mod cât mai călduros și primitor, atunci achiziționează pleduri, pături, huse, perne decorative, draperii sau perdele prin care să-ți decorezi camera de zi. Chiar și un covor pufos împreună cu alte decorațiuni mici pot aduce spiritul Crăciunului în livingul tău!

7. Amenajează un șemineu în living

Șemineul este punctul de atracție al oricărei sufragerii în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă nu ai un astfel de element integrat în locuința ta, atunci achiziționează unul sau realizează un decor sub formă de șemineu pe un perete. Folosește cele mai frumoase decorațiuni pentru Crăciun, așază bradul, un fotoliu și o măsuță în apropiere, iar atmosfera va fi una de vis.

Aprinde câteva lumânări parfumate, pregătește masa pentru Crăciun, ține la îndemână un ceai cald și o pătură pufoasă și astfel vei avea rețeta perfectă pentru un Crăciun liniștit.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum alegi cabinetul stomatologic

Read Next

Cum te pregatesti de renovarea casei in 4 pasi

Most Popular