stirile addsite logo

Cum să-ți transformi livingul într-un spațiu de relaxare

Cum să-ți transformi livingul într-un spațiu de relaxare

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/living

Livingul casei tale este un spațiu în care, cel mai adesea, locul perfect pentru a te retrage după agitația de peste zi. Pentru ca acest spațiu să contribuie la relaxarea ta este nevoie să investești în materiale și accesorii de calitate, care să te ajute să amenajezi un living pe gustul tău. 

Izolează pereții la interior

Dacă vrei să păstrezi o temperatură perfectă și să te bucuri de confort termic, atunci poți opta pentru un sistem de izolare termică, pe bază de vată minerală. Aceasta poate fi acoperit cu o tencuiala decorativa acrilică, din gama Weber, pentru a-i asigura protecția. 

Izolația, alături de o tencuială foarte bună, vor avea rolul de a izola interiorul, iar acest lucru te va ajuta să păstrezi confortul termic al casei tale. 

Montează un șemineu

Unele dintre cele mai frumoase și confortabile living-uri sunt cele care se bucură de frumusețea pe care o aduce un șemineu. Există mai multe tipuri de șeminee din care poți alege, cu focar aparent sau alimentat cu combustibil solid. Poți opta doar pentru focar în sine, însă pentru un plus de confort și de frumusețe vei avea nevoie și de o mască, pe care o poți realiza din piatră naturală (marmură, granit sau travertin). 

Piatra naturală este elegantă, iar strălucirea acesteia nu poate fi egalată de niciun alt material. 

Instalează o canapea confortabilă

Din living nu ar trebui să îți lipsească o canapea spațioasă, pe care să te poți întinde în fața televizorului, după o zi obositoare. 

Cele mai citite articole

Poți opta pentru o canapea tradițională sau pentru o canapea tip colțar. Ori chiar pentru o canapea extensibilă, pe care să o transformi la nevoie în pat, pentru găzduirea oaspeților. Poți îmbina esteticul cu practicul. 

Alături de canapea poți instala și fotolii, care să contribuie la un plus de confort pentru tine, ori de câte ori ai nevoie de o pauză. 

Instalează un sistem de încălzire în pardoseală

Zona livingului ar trebui să fie una dintre cele mai călduroase, alături de dormitor. Pentru a te bucura de un confort sporit, ar trebui să iei în calcul și instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală. 

Sistemele de încălzire în pardoseală oferă un confort deosebit, mai ales în zona extremităților.

Un sistem de încălzire în pardoseală devine foarte avantajos și poate suplini existența caloriferelor tradiționale, masive și greoaie. 

Verifică tâmplăria locuinței

Tâmplăria casei tale este foarte importantă în contextul păstrării unei temperaturi potrivite la interior, iar din acest motiv ar trebui să te ocupi de verificarea acesteia. Optează pentru o tâmplărie din PVC, deoarece aceasta este mai bună alegere pentru a-ți izola locuința. 

Confortul în living este dat de suma elementelor care îți conferă senzația de bine, atât cele estetic, cât și cele legate de funcționalitatea și protecția casei. Este important ca alegerile tale să respecte cerințele și exigențele tale, astfel încât casa ta să fie sanctuarul în care să te retragi cu plăcere, în fiecare moment când ai nevoie de relaxare.

Cele mai citite articole

Read Previous

3 rețete cu pui, pe placul întregii familii

Read Next

Aflati cum puteti primi despagubirea in caz de accident pe baza politei de asigurare RCA!

Most Popular