stirile addsite logo

Aflati cum puteti primi despagubirea in caz de accident pe baza politei de asigurare RCA!

Masina dumneavoastră este unul dintre cele mai importante active, așa încât trebuie protejat, dar fără să vă afecteze bugetul personal, întrucât reparațiile costă foarte mult. Încheierea unei polite RCA vă va proteja financiar vehiculele în caz de accident auto, acoperind pierderea și deteriorarea vehiculului celui implicat în accident cu dumneavoastră. 

Cumpărarea unei asigurari RCA cu decontare directa, completata de o asigurare CASCO reprezintă cea mai bună modalitate de a vă proteja în circumstanțe imprevizibile propriul autovehicul, deoarece această combinație de asigurare auto vine cu o varietate de beneficii care pot oferi o siguranță și mai bună.

Vreți să încheiați o asigurare RCA online cu decontare directă? Rămâneți alături de noi și urmează să aflați toate detaliile legate de politica de despagubire pentru asigurarea obligatorie RCA pe teritoriul României. Totuși, în cazul în care doriți să vă protejați propriul vehicul, ar fi bine să optați și pentru un serviciu de asigurare CASCO.

Din fericire, Pint.ro – broker de asigurare – oferă atât pachete de asigurare RCA, cât și pachete full CASCO pentru vehiculele inregistrate in Romania! Informatiile pe care va trebui dumneavoastră să le furnizați vor fi cele care vă vor aduce mai aproape de obținerea unei polite de asigurare RCA cu decontare directa și a unui CASCO complet.

Asigurarea RCA online cu decontare directă

Dacă ați fost vreodată implicat într-un accident de masina, știți cât de obositoare și consumatoare de timp pot fi toate consecințele. Cu acoperirea potrivită la polita de asigurare RCA, sunteți ferit de a negocia cu alți șoferi sau proprietari implicați în accidentul auto. De asemenea, sunteți scutit de gestionarea costurilor de înlocuire sau reparare a vehiculului celui pe care l-ați avariat.

Politele de asigurare RCA cu decontare directă vă pot ajuta să scutiți timpul de așteptare pentru reparațiile mașinii pe care ați avariat-o într-un accident rutier. De aceea, o polita RCA care oferă în mod direct decontarea este răspunsul perfect pentru această problemă a timpului.

O poliță bună de asigurare pe propria raspundere poate acoperi reparațiile și înlocuirea pieselor avariate, precum și remorcarea vehiculului în cauză. O dată ce faceți o cerere, compania de asigurare vă gestionează și vă sprijină pe parcursul întregului proces.

Cum se încheie contractul de asigurare RCA online? Drepturile și obligațiile pentru asigurarea RCA

În cazul în care optați pentru asigurarea RCA în format digital, puteți încheia polita de asigurare direct online cu ajutorul unui instrument de calcul care vă poate genera pe loc oferte multiple de la mai multe firme de asigurare. Un calculator RCA funcționează pe baza datelor pe care dumneavoastră le introduceți. 

Informatiile introduse sunt despre masina și despre proprietarul acelui autoturism, iar detalii precum marca mașinii sau perioada de valabilitate dorită (1, 3, 6, 9 sau 12 luni) vor influența prețul asigurării auto incheiate pe teritoriul României.

La Pint.ro, politele de asigurare RCA și chiar CASCO se incheie simplu si rapid cu ajutorul platformelor de tip calculator RCA și calculator CASCO, iar în urma introducerii tuturor datelor se generează automat și tipul de asigurare auto dorit.

Care sunt informațiile de care are nevoie asiguratorul pentru a genera polița de asigurare RCA pe teritoriul României?

Pentru incheierea unei polite RCA cu valabilitate de la 1 luna la 12 luni sunt necesare următoarele informații despre autovehicul, cât și despre șofer. Asiguratorul are nevoie de toate aceste detalii pentru a oferta propunerile partenerilor pentru asigurarea acelui autoturism.

Cele mai citite articole

Datele șoferului

 • data la care a fost obținut permisul de conducere auto
 • localitatea
 • codul numeric personal (CNP)
 • categoria socială (pensionar, bugetar, student, șomer)

Datele mașinii

 • numar inmatriculare
 • marca
 • modelul de masina
 • combustibilul
 • serie sasiu
 • serie carte auto (CIV)
 • masa maximă autorizată
 • capacitate cilindrica
 • anul de fabricație
 • numar locuri
 • puterea motorului

Cum vă puteți alege cu un RCA ieftin?

Creșterile de preț pentru asigurările de răspundere civilă v-au slăbit încrederea că veți putea stabili un contract cu costuri minime pentru asigurarea pe propria răspundere. Cu toate acestea, există în continuare posibilitatea pentru dumneavoastră să obțineți un RCA ieftin. 

Va trebui să apelați la ajutorul unui calculator RCA pentru a vă putea genera toate ofertele de preț pentru detaliile personale de asigurare. Informațiile furnizate sunt cele care dictează prețul RCA-ului, însă nu doar acestea determină dacă veți plăti un preț mai mare pe polița RCA online.

La fel ca în cazul detaliilor personale, istoricul dumneavoastră de șofat este important, întrucât clasa de Bonus-Malus acordă reduceri de preț la încheierea asigurării pe proprie răspundere. Astfel, cu cât sunteți mai prudent în trafic și nu produceți coliziuni, cu atât Bonusul va crește și vă vor fi acordate reduceri semnificative la prima de asigurare.

Cum puteți beneficia de decontarea directă la asigurarea RCA pentru propriul autovehicul?

Clauza decontării directe se aplica exclusiv pentru vehicule inregistrate pe teritoriul României și poate fi achiziționată împreună cu asigurarea RCA. Aceasta vine ca cerință obligatorie din partea asiguratorilor, însă pentru dumneavoastră în calitate de client este opțională.

Diferit de asigurarea RCA online simplă, cea cu decontare directă presupune că în cazul unui incident rutier puteți merge ca păgubit să vă reparați daunele la propriul broker de asigurare RCA în scopul recuperării prejudiciului. În acest fel, veți scăpa de timpul pierdut și veți lucra cu firma de asigurare de vehicule care vă este familiară.

În ce condiții este valabilă polița de asigurare RCA online cu decontare directă?

Decontarea directă nu funcționează la fel ca polița de asigurare RCA, ci impune anumite condiții pe care trebuie să le respectați cu strictețe dacă doriți să beneficiați de aceste avantaje. În primul rând, dacă sunteți implicat într-un incident rutier și vinovatul nu sunteți dumneavoastră, veți putea beneficia de reparații pe propria poliță de asigurare obligatorie doar dacă accidentul este produs pe teritoriul țării, nu și în cazul în care se produce într-un alt stat.

De altfel, și autoturismul cu care v-ați ciocnit trebuie la rândul său să fie înmatriculat pe teritoriul României. În caz contrar, clauza decontării directe nu poate fi aplicată și, în consecință, nu veți putea repara daunele autoturismului dumneavoastră pe propriul RCA.

O altă condiție prin care clauza de decontare poate fi acordată este ca singurele pagube produse să fie la nivel de vehicule și să nu fie implicate pagube corporale. Alternativ, dacă sunt implicate și daune morale, clauza decontării directe pică și veți fi nevoit să așteptați după RCA-ul celui vinovat de incident.

Conduceți prudent pentru un RCA online ieftin!

Conduceți prudent, iar istoricul dumneavoastră se va reflecta în prețul poliței de asigurare pe propria răspundere. În plus, dacă folosiți instrumentul de calcul RCA, puteți previzualiza ofertele disponibile pentru asigurarea mașinii dumneavoastră și, în acest fel, puteți alege cea mai bună ofertă de RCA!

Accesați platforma brokerului de asigurari, Pint.ro și veți descoperi tot ce trebuie să faceți pentru a vă genera un RCA pe 6 sau 12 luni la preț optim în raport cu piața de asigurări. Sperăm că informația oferită v-a fost de folos și vă dorim drumuri line!

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să-ți transformi livingul într-un spațiu de relaxare

Read Next

Ce este și cum se depune declarația de beneficiar real?

Most Popular