stirile addsite logo

Pașii necesari pentru a avea o casă inteligentă

O casă inteligentă are implementate toate tehnologiile necesare pentru a-ți asigura confortul. Vei putea controla fără efort sistemele de iluminat, de siguranță și de divertisment ale locuinței tale. Casa inteligentă te va ajuta să-ți optimizezi consumul și să faci economii pe termen lung. Dacă nu știi de unde să începi și ce gadgeturi să alegi, iată primii pași pe care ar trebui să-i urmezi.

Cum să-ți automatizezi sistemul de iluminat al casei

Un bec inteligent poate fi implementat chiar și în instalațiile standard ale locuinței tale. Acesta îți permite controlul prin aplicație sau prin voce, fie pentru a diminua sau crește intensitatea luminoasă, fie pentru a utiliza modurile presetate. E cea mai simplă inovație pe care o poți implementa pentru a face un prim pas în dezvoltarea unei case inteligente. 

Automatizarea întregului sistem de iluminare al casei îți va aduce mai mult confort și facturi mai mici la energia electrică. Vei putea schimba intensitatea și culorile după preferințele personale și perioada din zi, săptămână sau lună. Vei putea stinge și aprinde lumina de pe telefon, atunci când pleci de acasă sau când te întorci de la serviciu. Vei putea controla vocal întregul sistem, prin Google Assistant, Alexa sau Siri.

Nu în ultimul rând, vei ști în permanență câtă energie electrică irosești. O aplicație inteligentă, precum WiZ, îți oferă rapoarte zilnice și săptămânale, în funcție de care vei reuși să-ți optimizezi consumul. 

Cum să-ți automatizezi sistemul de securitate al casei

Sistemul de securitate este un alt aspect care ar trebui să te preocupe atunci când vrei să-ți transformi casa în una inteligentă. Poți începe prin implementarea unei încuietori automate a ușii de la intrare. Aceasta se controlează, de asemenea, prin intermediul telefonului, poate fi activată sau dezactivată de la distanță și îți trimite notificări în caz de urgență. Încuietorile automate pot fi montate și la ferestrele locuinței.

Cele mai citite articole

Tot la capitolul securitate, există și sisteme de notificare în caz de inundație sau avarii la sistemul de gaze. Acestea sunt foarte utile mai ales atunci când ești plecat în vacanță și ți se sparge o țeavă. Senzorii te vor avertiza și cu ajutorul lor vei putea rezolva de la distanță urgența. Alte sisteme de siguranță inteligente pe care le-ai putea implementa sunt camerele de supraveghere exterioare sau de interior. 

Cum să-ți automatizezi sistemele de divertisment

La capitolul sisteme de divertisment, ai opțiuni nelimitate. Televizoarele inteligente, sistemele audio, electrocasnicele, aspiratoarele-robot, laptopurile, tabletele, routerele și alte gadgeturi sunt foarte populare în zilele noastre. Oferta este foarte bogată și poți găsi produse inteligente din aceste categorii pentru orice tip de buget. 

Un plus la capitolul confort vei avea și prin implementarea senzorilor de temperatură sau de reglare a umidității. Există până și senzori care te anunță când trebuie să duci gunoiul sau că ai uitat frigiderul deschis. 

Așadar, automatizarea locuinței nu reprezintă o misiune imposibilă, în condițiile în care tehnologia este la un nivel foarte avansat. Probabil că deții deja multe dintre gadgeturile prezentate în articol și poți spune că ai făcut o parte dintre pașii necesari pentru a avea o casă inteligentă. Asigură-te totuși că instalezi și folosești produsele inteligente în mod corect, în conformitate cu indicațiile producătorilor, pentru ca impactul lor să fie maxim. 

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Read Previous

Costume barbati si camasa de nunta potrivita

Read Next

Cum funcționează erbicidele și ce efecte pozitive au asupra culturilor

Most Popular