Securitatea și siguranța locuinței reprezintă o prioritate pentru oricine. Deși suntem departe de a trăi într-o lume perfectă, atunci când luăm în considerare protecția casei nu trebuie să ne gândim doar cum putem ține musafirii nepoftiți departe de căminul nostru. De fapt, există o mulțime de riscuri diferite care ne pot influența confortul și spațiul locuinței. Din acest motiv, îți vom prezenta mai departe câteva investiții pe care merită să le faci ca să faci pentru siguranța casei tale:
1.Asigurare pentru locuință
Mulți ar putea considera polița de asigurare pentru casă un moft, însă în realitate este vorba de o necesitate. Căminul tău merită toată atenția, de aceea e important să optezi pentru o protecție completă a locuinței și bunurilor. Oricând pot apărea evenimente neprevăzute precum incendii, calamități naturale, vandalism, furt, avarii ale aparatelor electrice, care pot provoca pagube materiale însemnate. Despăgubirile pe care le poți primi în cazul unui incident sunt foarte importante.
2. Uși antifoc
Incendiile sunt, probabil, cea mai dezastruoasă daună pentru o casă. Ușile special concepute pentru limitarea răspândirii focului și accesoriile pentru ușile antifoc reprezintă unele dintre elementele care sporesc siguranța unei clădiri. Acestea au rolul de a oferi un nivel superior de protecție ignifugă și capacitatea de a reduce extinderea unui incendiu.
3. Sisteme de alarmă
Orice schimbare apare la nivelul locuinței, de pildă este forțată ușa sau spart un geam, sistemul o detectează cu ajutorul unor senzori. Multe dintre sistemele moderne sunt versatile, funcționează wireless și urmează trei pași, respectiv detectează, alertează și comunică urgența. Practic, proprietarul poate afla chiar și de la distanță că a apărut o situație excepțională în locuința sa.
4. Camere de supraveghere
Dacă sunt conectate la o aplicație mobilă, camerele de supraveghere îți pot oferi imagini în timp real din interiorul și exteriorul casei. Este dificil să-ți supraveghezi căminul 24 de ore din 24, însă un sistem de monitorizare poate face asta în locul tău.
5. Videointerfon
Montat de regulă la ușa de la intrare sau la poartă, videointerfonul este un dispozitiv foarte util pentru siguranța ta și a locuinței tale. Acesta îți oferă informații în timp real cu privire la persoanele care urmează să îți treacă pragul casei. Videointerfonul îți arată persoana din fața camerei, dar poate să-ți transmită și alerte pe telefon când senzorii sunt declanșați sau îți pune la dispoziție istoricul intrărilor și ieșirilor din locuință.
6. Senzori inteligenți
Foarte multe dintre sistemele de securitate moderne au la bază senzori inteligenți. Însă aceștia pot fi instalați și separat, ca să detecteze potențiale pericole. Senzorii pentru detectarea monoxidului de carbon sunt de ajutor într-o locuință unde se folosește o centrală pe gaze. Totodată, detectoarele de fum pot depista rapid izbucnirea unui incendiu, iar dacă sunt conectate la un sistem de stingere îl pot porni pentru a evita un real pericol.
7. Uși și ferestre anti-efracție
Majoritatea răufăcătorilor ajung în locuințe prin forțarea ușilor și a ferestrelor. Prin urmare, investește în încuietori de foarte bună calitate pentru aceste elemente. Acestea sunt cele mai sensibile puncte de acces într-un spațiu securizat, de aceea trebuie să îți iei cât mai multe măsuri împotriva efracției.
8. Sisteme de iluminat cu senzori de mișcare
Amplasate de obicei la intrarea în locuință sau în curtea casei, aceste sisteme oferă mai multă siguranță proprietarilor. Luminile se aprind când senzorii detectează mișcare, lucru ce-i poate descuraja pe cei care încearcă să pătrundă ilegal în spațiul căminului tău.
9. Securitate informatică
În orice casă există numeroase gadget-uri și obiecte conectate la internet. Rețeaua Wi-Fi poate deveni o ușă virtuală prin care infractorii informatici ajung în casa ta. Încuietori inteligente, camere de supraveghere conectate la internet, telefoane mobile, calculatoare sau televizoare smart, toate pot fi ținta unui atac dacă rețeaua nu este securizată sau nu folosești programe speciale pentru protecție informatică.
10. Gard în jurul proprietății
Deși nu este deloc modern, iar tendințele actuale susțin spațiile deschise, putem spune că încă este necesară delimitarea spațiului curții și protejarea de intruși cu ajutorul unui gard. Un gard îți oferă mult mai multă siguranță și crește confortul casei tale.
11. Materiale de construcție calitative
Indiferent dacă renovezi sau construiești, materialele de construcție de înaltă calitate sunt necesare pentru protecția locuinței tale. Instalațiile termice, electrice și sanitare adecvate și proiectele corect realizate te ajută să eviți pericole ca incendiile, inundațiile sau exploziile. Cablurile și corpurile electrice de calitate, aparatele electrice și electronice foarte bune, obiectele sanitare, tâmplăria anti-efracție, materialele pentru termoizolare, placajele și vopselele rezistente la apă și mucegai, toate cresc siguranța casei.
Produsele de bună calitate, sistemele inteligente și montajul autorizat sunt necesare pentru securizarea locuinței. Ia în considerare aceste aspecte dacă vrei să-ți faci viața mai ușoară și să trăiești fără griji într-o casă sigură și confortabilă!