stirile addsite logo

Beneficiile pe care le au jocurile lego în dezvoltarea copilului

Lego a fost și continuă să fie unul dintre cele mai recunoscute jocuri la nivel mondial. Acesta este o modalitate distractivă prin care copiii explorează, își imaginează scenarii, construiesc și se relaxează. Însă te-ai gândit care sunt beneficiile acestuia când vine vorba de dezvoltarea anumitor abilități și intelectului copilului tău?

Ei bine, lego are un impact ridicat asupra formării și consolidării abilităților însușite de copii încă de la vârste fragede. 

Iată așadar care sunt beneficiile pe care le au jocurile lego în dezvoltarea copilului

  1. Dezvoltarea abilităților motorii

Jocurile lego îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile motorii prin faptul că natura jocului implică nevoie de coordonare în mișcări și precizie în momentul construcției propriu-zise. Acestea solicită din partea copilului putere de concentrare care îl ghidează către acțiuni motorii exacte pentru a obține în final rezultatul dorit. Lego-urile sunt disponibile în diverse variante, putând astfel să alegi un joc tot mai complex pe măsură ce copilul înaintează în vârstă. 

  1. Abilitatea de a lucra în echipă

În momentul în care copilul tău se joacă împreună cu prietenii își va dezvolta abilitățile de comunicare și de interacțiune cu ceilalți. Va învăța să împartă, să-și ofere sprijinul și să colaboreze pentru a ajunge la scopul final. Astfel că acesta va conștientiza rolul lucrului în echipă și necesitatea de a oferi și primi ajutor pe parcursul jocului. Acest aspect se va reflecta ulterior în viața de zi cu zi când copilul tău se va integra într-un grup social unde va ține cont de importanța colaborării. 

Cele mai citite articole

Dacă ești în căutarea unui set lego cu care copilul tău să se joace împreună cu prietenii lui, poți opta pentru lego friends de la Altex, jocul iubit de toți copiii. Acesta îl va ajuta să petreacă timp de calitate împreună cu prietenii lui de pe urma căruia își va descoperi și consolida anumite abilități. 

  1. Dezvoltarea persuasiunii

Pe parcursul jocului vor apărea situații care în primă instanță îl vor dezamăgi pe copilul tău. Acesta va depune efortul pentru a obține construcția dorită însă posibil să se simtă descurajat de dărâmarea unuia dintre turnuri. Aici copilul va avea nevoie de perseverență și determinare pentru a reuși să ajungă la rezultatul final. Prin urmare trebuie să-l încurajezi pe acesta să o ia de a capăt și să nu renunțe până când construcția va fi una stabilă. Rezultatul final îi va oferi satisfacție și își va da seama că efortul depus nu a fost zadarnic. Acest lucru îi va ajuta pe copil în viața de adult în care se va simți capabil să depășească fiecare obstacol pentru a-și atinge scopul propus.

  1. Abilitatea de anticipare și rezolvare a problemelor

Jocurile lego îi învață pe copii să fie precauți, să-și construiască un plan și să vizualizeze încă de la început întregul proces pentru anticiparea dezastrelor. Astfel că atunci când va fi în fața faptului împlinit, în care trebuie să fixeze o structură stabilă, va aborda și testa diverse variante pentru a putea continua jocul. În acest fel își va dezvolta abilitățile de rezolvare a problemelor, fapt care nu îl va lăsa să vadă abandonul jocului ca fiind o opțiune. Bucuria reușitei din final îl va motiva și îl va face să procedeze în aceeași manieră în diverse situații din viață.

În concluzie dacă te gândești la beneficiile pe care le oferă jocurile lego privind dezvoltarea abilităților copilului să știi că acestea sunt numeroase și aduc cu adevărat un impact pozitiv. Copilul își dezvoltă abilitățile motorii prin necesitatea de coordonare, își dezvoltă abilitatea de rezolvare a problemelor, perseverența, capacități care îi vor fi de real folos în viața de zi cu zi.

Sursa: unsplah.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum poți începe o afacere cu produse tradiționale și ce trebuie să știi

Read Next

Sfaturile utile care te ajută să treci cu bine peste sezonul rece

Most Popular