stirile addsite logo

Sfaturile utile care te ajută să treci cu bine peste sezonul rece

Înainte să se instaleze sezonul rece, ca temperaturile scăzute și frigul să nu te ia prin surprindere, este necesar să te pregătești din timp. Deci, e necesar să îți iei câteva măsuri de precauție, ca să previi anumite situații neplăcute, mai ales când vine vorba de sănătate. Așadar, ca să te asiguri că ai parte de confort termic și de un stil de viață sănătos, poți lua în considerare sfaturile de mai jos. 

Ia în calcul un sistem de încălzire performant

În primul rând, trebuie să te asiguri că ai parte de căldură în propria locuință. Drept urmare, în funcție de suprafața pe care o ai la dispoziție, trebuie să alegi sistemul de încălzire potrivit. De exemplu, dacă stai într-o garsonieră, poți opta pentru o aerotermă sau un calorifer electric, fiindcă spațiul este unul restrâns. 

De asemenea, dacă locuiești într-un apartament, ai putea apela la o centrală termică pe gaz sau la panouri radiante. În plus, pentru o casă, o variantă ideală ar fi încălzirea prin pardoseală sau instalarea pompelor de căldură. Totuși, indiferent de tipul locuinței, nu uita să o termoizolezi, astfel încât să nu faci risipă de energie. 

Adoptă o alimentație sănătoasă și ia-ți măsuri de prevenire

Fiindcă în sezonul rece ești predispus la răceală sau gripă din cauza virusurilor specifice, trebuie să îți iei măsuri de precauție, ca să îți ajuți sistemul imunitar să lupte împotriva afecțiunilor respective. De aceea, când temperaturile încep să scadă, ca să îți menții organismul sănătos, este indicat să îți iei aportul de vitamine, mai ales vitamina C, prin intermediul unor suplimente, cum ar fi molekin imuno. Acestea au rolul de a sprijini sistemul imunitar împotriva bolilor de sezon. 

Cele mai citite articole

În plus, pe lângă vitamine și minerale, trebuie să adopți un stil de viață sănătos, adică să alegi alimentația potrivită. Consumă fructe și legume, preferabil proaspete, pește, iaurt, miere, ouă sau carne slabă. Totodată, la fel de important este să te hidratezi, deci să bei apă și ceai. 

Asigură-te că dormi suficient

Ca să îți ajuți sistemul imunitar, organismul tău trebuie să se odihnească, adică trebuie să ai parte de un somn de calitate, de cel puțin șapte ore, așa cum recomandă specialiștii. Pentru că atunci când dormi, corpul tău se reface, iar funcțiile acestuia se îmbunătățesc. Astfel, odată ce te odihnești corespunzător, sistemul tău imunitar se poate apăra în fața virusurilor și a răcelilor. 

Mișcarea joacă un rol important

Chiar dacă temperaturile sunt scăzute, iar vremea nu este pe placul tău, este necesar să ieși din casă, la lumină și să te plimbi puțin, ca să îți pui sângele în mișcare. Acest aspect va contribui la buna funcționare a organismului tău. De asemenea, exerciții fizice poți face și în confortul propriului cămin, dacă nu îți place să mergi la sala de fitness. Fiindcă pe lângă creșterea masei musculare, mișcarea fizică îți stimulează metabolismul. În același mod, îți protejează inima și îmbunătățește funcțiile sistemului nervos și a altor organe importante. În plus, îți întărește sistemul imunitar, deci te va proteja împotriva răcelilor de sezon. De aceea, să faci sport este esențial pentru organismul tău.

Așadar, dacă vrei să te pregătești corespunzător pentru sezonul rece, ține cont de aspectele de mai sus. Mai întâi, trebuie să ai grijă de sănătatea ta, cu precădere de sistemul imunitar, ca să faci față virusurilor ce pot apărea odată cu instalarea iernii. Consumă fructe și legume, ia-ți aportul de minerale și vitamine, hidratează-te constat, bea apă și ceai, și nu uita să te odihnești. Dormi cel puțin șapte ore pe noapte, ca să ai parte de un somn de calitate. De asemenea, nu uita să faci mișcare, chiar și în casă. În plus, adaptează-ți garderoba la condițiile meteo și îmbracă-te corespunzător. Iar când vine vorba de confortul termic din locuință, instalează-ți un sistem de încălzire eficient. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Cele mai citite articole

Read Previous

Beneficiile pe care le au jocurile lego în dezvoltarea copilului

Read Next

Cum alegi cea mai bună cafea pentru gusturile tale

Most Popular