stirile addsite logo

Care este cea mai ușoară metodă de a deveni un analist de afaceri?

Care este cea mai ușoară metodă de a deveni un analist de afaceri?

Cum să devii analist de afaceri? Dacă ți-ai pus această întrebare cel puțin o dată în viață, atunci citește în continuare. O carieră de analist de afaceri este un început bun dacă vrei să intri în lumea tehnologiei, mai ales atunci când ești la începutul carierei tale imediat după absolvirea universității.

Cei mai buni analiști de afaceri au o educație și o experiență profesională diferite. Pentru a deveni analist de afaceri, trebuie să dobândești cunoștințe, să le folosești în practică și să îți dezvolți abilitățile. Și poți face acest lucru foarte ușor prin intermediul unui curs business analyst

Înțelege rolul analistului de afaceri în proiect

Un analist de afaceri este o persoană responsabilă de identificarea nevoilor de afaceri ale clienților și părților interesate pentru a identifica soluții la problemele de afaceri. Pornind de la această definiție, ai o descriere a rolului unui analist de afaceri în proiect. Din păcate, de-a lungul anilor, înțelegerea rolului unui analist de afaceri în proiectele IT a fost mult distorsionată. De aceea a existat confuzie cu privire la ceea ce face de fapt analistul de afaceri în proiect.

Nevoia unei mai bune înțelegeri a nevoilor afacerii și sprijinirea echipei de dezvoltare în înțelegerea modificărilor din sistem ce ar trebui create a dus la crearea de noi poziții: „analist de sistem”, „arhitect de afaceri”, „analist IT” sau „analist de afaceri și sistem”. Acesta din urmă este termenul pentru un inginer de cerințe, o persoană care, ca un analist de afaceri, conectează lumea afacerilor și lumea IT. Spre deosebire de un analist de afaceri, el are o bună înțelegere a logicii sistemelor, cunoaște bazele de date relaționale, ceea ce îi facilitează comunicarea cu programatorii.

Cele mai citite articole

Analistul de afaceri răspunde la întrebarea ce ar trebui să facă sistemul, inginerul de cerințe caută în plus răspunsuri la întrebările: cum trebuie să funcționeze această funcție și cum trebuie să fie construit sistemul.  

Rolul principal al unui analist de afaceri este de a analiza procesele de afaceri din companie, de a identifica problemele actuale și potențiale și de a acționa ca o punte de legătură între client și alte părți interesate.

Acesta joacă un rol central în colectarea și comunicarea informațiilor despre produs. Analistul ar trebui în primul rând să înțeleagă obiectivele de afaceri ale proiectului și apoi să definească cerințele utilizatorilor, cerințele funcționale și nefuncționale, care să permită estimarea și planificarea proiectului. Ceea ce este important este faptul că analistul de afaceri nu este responsabil pentru determinarea implementării soluției, adică ce va fi programat în sistem pentru a o utiliza în modul așteptat de client.

Un analist de afaceri susține afacerea în atingerea obiectivelor, pe care le descompune în cerințe de afaceri, cerințe funcționale și constrângeri, inginerul de cerințe intră mai târziu, deoarece se concentrează pe rafinarea cerințelor sistemului.

Dacă îți place să cauți în complexitatea sistemelor, îți place să analizezi dependențele din bazele de date, te bucuri de verificarea modului în care noua funcționalitate a sistemului afectează funcțiile existente, atunci cu o mare probabilitate calea ta este de a fi un analist de afaceri.

Cele mai citite articole

Read Previous

Impactul uleiului uzat asupra mediului înconjurător

Read Next

Cat se castiga minim din videochat?

Most Popular