stirile addsite logo

Criterii de care să ții cont când alegi un aparat de aer condiționat

Un aparat de aer condiționat reprezintă o modalitate prin care poți obține confort sporit în perioadele în care nivelul temperaturilor este foarte ridicat. Deoarece implică o investiție pe termen lung, trebuie să alegi cu grijă aparatul care să se potrivească necesităților locuinței tale. Venim în ajutorul tău și îți propunem mai multe criterii de alegere a aparatului de aer condiționat.

Criterii de alegere a aparatului de aer condiționat

Este indicat să vizualizezi mai multe modele, pentru a îți face o părere despre piața de profil. De exemplu, aparatele de aer condiționat de la Daikin se găsesc într-o gamă variată și se pliază pe diferite preferințe și necesități. Iată care sunt criteriile de care îți recomandăm să ții cont când alegi modelul de aparat de aer condiționat adecvat locuinței tale!

Caracteristicile locuinței și capacitatea aparatului

Acesta este unul dintre cele mai importante criterii de selecție. Capacitatea de răcire a aparatului poate fi aleasă în funcție de suprafața camerei. Cu cât spațiul din cameră este mai generos, cu atât puterea aparatului de aer condiționat trebuie să fie mai ridicată, pentru a putea fi capabil să mențină nivelul optim de răcire. 

Un aparat de putere prea mică, amplasat într-o cameră mare, va fi suprasolicitat, iar aerul se va menține uscat, fără să se simtă o diferență mare ca nivel de temperatură. La polul opus, unul de capacitate mare, montat într-o încăpere mică, va funcționa în cicluri rapide, în urma cărora aerul va rămâne cu un nivel ridicat de umiditate.

Clasa energetică 

Cele mai citite articole

Aceasta indică eficiența aparatului din punct de vedere energetic. Unele aparate au o performanță ridicată și se pot dovedi o alegere potrivită, întrucât costurile vor putea fi amortizate. În plus, anumite modele sunt prevăzute cu setări de economisire a energiei, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

Prețul 

Este important să nu te grăbești atunci când cauți să achiziționezi un astfel de aparat. Interesează-te din timp despre modele și acordă atenție prețurilor și garanției. Unele modele pot avea prețul redus deoarece nu au garanția inclusă, ceea ce poate duce la costuri suplimentare privind montarea sau riști să plătești mai mulți bani pe un model care este depășit tehnic sau care nu este prea performant.

Modalitatea de montare

În funcție de modul în care se realizează montarea, aparatele de aer condiționat pot fi cu prindere pe perete, pe podea sau pe tavan. Cele mai comune sunt cele care se atașează de perete. Multe astfel de electrocasnice sunt compuse din două piese, una pentru interior, alta pentru exterior, ce sunt conectate una cu cealaltă. Există însă și unele doar de interior. Indiferent de modelul ales, este indicat să apelezi la serviciul unor profesioniști pentru a monta aparatul.

Funcții suplimentare

Acestea sunt foarte utile, simplu de utilizat și ți-ar putea ușura viața de zi cu zi. Iată o serie de opțiuni ce însoțesc unele modele de aparate de aer condiționat:

  • Mod economic, al cărui rol este de a consuma o cantitate mai mică de energie în anumite condiții;
  • Trepte de viteze, care pot dirija aerul în anumite direcții și la intensități variate;
  • Filtre specifice, de exemplu, cel pentru praf sau antibacterian, ce contribuie la atragerea particulelor de diverse tipuri și îmbunătățirea calității aerului;
  • Dezumidificare, care se utilizează pentru reducerea nivelului prea mare de umiditate, scăzând riscul să se formeze mucegaiul;
  • Autodiagnosticare;
  • Autocurățare, ce constă în mecanismele de curățare pe interior a mucegaiului și bacteriilor ce se depozitează în interiorul aparatului;
  • Dezodorizare, ce contribuie la diminuarea mirosurilor neplăcute.

Așadar, te poți bucura de confort chiar și în perioadele în care temperaturile sunt foarte crescute. Ține cont de criteriile pe care ți le-am prezentat și alege un aparat de aer condiționat care va contribui semnificativ la atmosfera optimă din locuința ta pe timpul verii!

Cele mai citite articole

Read Previous

Criterii de care să ții cont în alegerea aparatului de aer condiționat

Read Next

Celebrități și poveștile lor neașteptate cu jocurile de noroc!

Most Popular