stirile addsite logo

Leadership – viziune și strategii

În orice companie, liderii oferă de obicei direcția către atingerea obiectivelor și a rezultatelor dorite.  Tot liderul este cel care influențează atitudinile și performanța angajaților săi. Un bun lider este sigur pe el și pe deciziile sale și este eficient în a comunica echipei sale hotărârile pe care le ia. Acesta oferă provocări și responsabilitate echipei sale, însă își asumă la rândul său responsabilitatea dacă echipa eșuează sau are dificultăți în atingerea unui anumit obiectiv.

Ce este de fapt leadership-ul 

Deși multe persoane consideră ca știu ce inseamna leadership, adevărul este că acesta nu are nimic de-a face cu vechimea sau poziția cuiva în ierarhia unei companii. Conducerea și managementul nu sunt sinonime. 

Managerii trebuie să planifice, să măsoare, să monitorizeze, să coordoneze, să rezolve, să angajeze, să concedieze și atât de multe alte lucruri. De obicei, managerii gestionează lucrurile. Liderii conduc și inspiră oamenii. Pe lângă concentrarea eforturilor în atingerea unui scop, aceștia urmăresc și maximizarea eforturilor.

Conducerea provine din influență socială, nu din autoritate sau putere și implică un obiectiv. Există multe stiluri și multe căi de a exercita o conducere eficientă.

Cine este liderul 

Cele mai citite articole

Liderul este acea persoană care vede cum pot fi îmbunătățile lucrurile din cadrul unei companii și care adună oamenii și îi coordonează prin abilitățile proprii spre acea viziune. Punând oamenii și performanța acestora pe primul loc, liderii își pot transforma viziunile în realitate. Aceștia trebuie să se conecteze cu oamenii, să fie empatici și să interacționeze deschis cu echipa sa pentru a reuși să-i motiveze permanent. Liderii sunt diverși, nu toți trebuie să urmeze aceeași cale și să abordeze aceeași perspectivă, însă stabilirea obiectivelor este o trăsătură comună a acestora.

Dezvoltarea unor abilități eficiente de leadership necesită angajament și dedicare în această direcție. O idee va rămâne o simplă idee dacă nu există o persoană care să influențeze echipa să conlucreze în materializarea acesteia.

Formarea unui bun lider

O concepție greșită despre calitatea de lider este că o persoană se naște cu ea. Acest lucru este total neadevărat, deoarece prin muncă și dedicare o persoană poate ajunge să dobândească abilitățile necesare unui bun lider. Leadership-ul nu este o funcție, ci o abilitate și un instrument pe care o persoană îl poate utiliza și cultiva continuu. Persoanele care doresc să dobândească calitățile specifice unui bun lider și care doresc să afle dacă acest rol li se potrivește, se pot înscrie la cursuri leadership unde își vor exploata și îmbunătăți calitățile. 

Aceste cursuri oferă ocazia de conectare cu alți lideri și de a învăța din experiențele lor. Înainte de a dobândi calitatea de lider, un manager trebuie să fie îndrumat spre a-și consolida capacitatea de a duce la îndeplinirea obiectivelor organizației sale. 

În mod contrar, aceștia nu vor putea avea impactul pe care și-l doresc și nu vor atinge eficacitatea pe care și-o doresc și pe care echipa lor o așteaptă. Din aceste motive, un lider are nevoie de formare și de instruire pentru a maximiza eforturile echipei și pentru a obține rezultate favorabile colectivului și companiei. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Laptele praf pentru bebelușul tău

Read Next

Costum de baie modern și atractiv

Most Popular