stirile addsite logo

Vrei să te apuci de jogging? 5 lucruri de știut

Jogging-ul este un obicei extrem de sănătos pe care ar trebui să îl iei în considerare dacă îți dorești să rămâi în formă sau dacă vrei să duci un stil de viață echilibrat. Însă, este important să te informezi cât mai bine înainte de a te apuca de alergat, pentru a evita accidentările și a-ți găsi motivația.

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le știi dacă iei în considerare jogging-ul.

1. Ai nevoie de echipament

Acest aspect este cel mai important și nu trebuie neglijat sub nicio formă. În caz contrar, riști niște accidentări cu adevărat serioase. Vei avea nevoie în primul rând de încălțăminte specială pentru alergat, cu talpă care să amortizeze șocurile produse în momentul contactului cu asfaltul. Așadar, nu încălța orice pereche de pantofi sport, ci documentează-te care sunt modelele special create pentru această activitate.

Și hainele pe care le porți în timp ce faci jogging sunt importante. Este de preferat să alegi un tricou dintr-un material special, care îi va permite pielii să respire și se va usca mai ușor, precum și șosete din același material. Poartă și o pereche de pantaloni de trening Nike sau colanți în care să te simți confortabil și să îți ofere libertate de mișcare. 

Vizitează magazinul online Footshop pentru a descoperi încălțăminte potrivită pentru alergare, haine confortabile și alte accesorii ce îți pot fi utile atunci când faci jogging.

2. Nu te suprasolicita

Dacă nu ești o persoană foarte activă în general, este posibil să nu reușești să alergi distanțe prea mari de la început. Acest lucru este perfect normal și nu ar trebui să te facă să te simți prost. De asemenea, nu ar trebui nici să te suprasoliciți și să te forțezi, deoarece riști să te obosești și, astfel, devii predispus la accidentări.

Cele mai citite articole

Indiferent de țelul pe care ți-l setezi la început, orice distanță parcursă este extrem de benefică. Așadar, încearcă să îți creezi obiective realiste și să nu te pedepsești prea tare dacă nu reușești să le atingi de la început.

3. Găsește lucruri care să te motiveze

Putem oricând să cădem pradă lenii și să găsim scuze pentru a sări peste câte o sesiune de jogging, fie din cauza timpului pe care îl avem sau nu la dispoziție, din cauza vremii sau a altor factori. 

Pentru a rezista acestor tentații, găsește o sursă de motivație care știi sigur că nu va da greș. De exemplu, dacă îți dorești să revii în formă, gândește-te cât de benefic va fi jogging-ul pentru tine și cât de confortabil te vei simți în pielea ta după aceea.

4. Ascultă muzică

Cel mai probabil ai văzut că numeroși alergători au întotdeauna căștile cu ei. Acest lucru nu ține numai de preferințe, ci și de faptul că muzica te poate ajuta într-adevăr să ai mai multă forță și energie. Așadar, un playlist plin de energie va fi un companion de nădejde în timpul jogging-ului.

5. Îngrijește-ți corpul

Tot efortul pe care îl vei depune în timpul alergării își va lăsa amprenta asupra corpului tău sub forma febrei musculare. De asemenea, s-ar putea să observi și cum corpul “îți cere” anumite substanțe care să îi ofere mai multă energie. O alimentație echilibrată, dar și un program strict de odihnă, va ajuta mușchii să se refacă după efort și va contribui la menținerea unui stil de viață activ.

Jogging-ul este un obicei extraordinar de sănătos pe care cu toții ar trebui să îl luăm în considerare. Dacă și tu te-ai decis să faci acest pas și să devii mai activ din punct de vedere fizic, ține cont de toate aceste sfaturi astfel încât să ai parte de o experiență cât mai plăcută la primele alergări. Treptat, vei observa că te vei simți mai bine și vei avea mai multă energie pentru activitățile zilnice.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat de important este un mediu de lucru curat?

Read Next

Ce sunt camerele spion si cum pot fi detectate?

Most Popular